Aktualno Ukratko

Mirna Pavlić finalistica natjecanja CEE Press Award 2019.

Foto: Sinisa Sunara
Avatar
Autor Lider

Prvi dio regionalnog novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2019 završen je odabirom najboljeg novinarskog rada na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“ u svakoj od deset država Središnje i Jugoistočne Europe koje sudjeluju u natjecanju (Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija te Izrael).

Pobjednica iz Hrvatske koja će se boriti za jednu od triju regionalnih titula jest Mirna Pavlić sa svojim člankom „Tranzicija u Smart City“, objavljenim u časopisu Mreža. Danas joj je uručena plaketa u Siemensu Hrvatska.

– Svrha ovog natjecanja jest nagrađivanje kvalitetnog medijskog izvještavanja o ključnim temama modernog društva, a jedna je od njih svakako digitalizacija. Svijet nikad u povijesti nije bio ovoliko povezan, a digitalizaciju već sada nije moguće izbjeći u bilo kojoj sferi naših života i poslovanja. Budućnost gradova, industrije i energetike definitivno će biti pod još većim utjecajem digitalizacije – izjavila je predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska Medeja Lončar.

Završnica regionalnog natjecanja i dodjela nagrada održat će se 4. lipnja 2019. u Siemens Cityju u Beču, gdje će biti proglašeni autori triju najboljih novinarskih radova na razini Središnje i Jugoistočne Europe. Glavna nagrada za svako od troje ukupnih pobjednika bit će ček u vrijednosti 1000 eura.

Komentari