Ukratko

Moderna tehnologija i inovacije u građevinarstvu

Avatar
Autor promo

Poduzeće GEALAN na tržištu je poznato po svojim inovacijama. Najbolji primjeri toga su njegova acrylcolor jedinstvena tehnologija površine, sustav samoljepljive trake STV® i intenzivna izolacijska jezgra IKD®. kontinuirano inovira i razvija nove sustave za prozore i vrata

Digitalizacija je više od samo privremenog trenda. U posljednjem desetljeću dolazi do velike digitalne revolucije, čije učinke prepoznaje i šira javnost. Sve češća komunikacija preko raznih digitalnih platformi dovela je do promjena u obradi informacija. Generacije koje su bile okružene i odrasle uz današnju novu tehnologiju i internet očekuju osobniji pristup, brzu dostupnost informacija kao i inovativna rješenja za svoje potrebe.

Zadivljujuće je koje će sve mogućnosti proizvođači stolarije u budućnosti dobiti korištenjem individualnog izložbenog salona GEALAN. Uz pomoć VR naočala u nekoliko sekundi već se nalazite u virtualnom dnevnom boravku te razgledavate elemente GEALAN u svim varijantama

Tržište nudi pregršt naizgled jednakih proizvoda te je danas potrebno više nego ikada diferencirati se, nuditi bolja rješenja te inovativne i kreativne proizvode koji odskaču od ostalih. Kažu da poduzeća koja inovacije uspješno plasiraju na tržište uspijevaju mijenjati način razmišljanja ljudi, i to ne samo o njihovim proizvodima nego i o sebi, tržištu i ostatku svijeta. Radi toga sve veći broj organizacija prihvaća digitalna rješenja, ostavljajući ‘stare’ poslovne procese iza sebe.

Posljednjih nekoliko godina GEALAN intenzivno provodi procese digitalizacije unutar svog poduzeća te je u tu svrhu formirana i posebna grupa ljudi. Oni sudjeluju u grupnim zadacima sa samostalnim idejama i razrađivanju tema u vezi s digitalizacijom. Grupa svoje aktivnosti ne usredotočuje samo na čistu digitalizaciju, nego je proširuje na općenito poslovanje i promjene koje današnji svijet donosi.

Inovativnost za opstanak

Preduvjet za uspješno poslovanje poduzeća je snažna kultura, kontinuirano učenje, želja za eksperimentiranjem i inovacijama te kvalitetni ljudi koji to provode. Takvo poduzeće bit će spremno za izazove i zahtjeve tržišta koji tek dolaze.

Razvijanjem vlastitog softvera GEALAN Planersoftware 2.0, arhitekti će od 2019. godine prema vlastitim željama moći generirati sve vrste prozora u BIM (Building Information Modeling) formatu Revit® – potpuno besplatno

Živimo i radimo u izuzetno dinamičnom i promjenjivom dobu, a digitalne tehnologije utječu na sve sfere našeg života. Utječu na način na koji smo u interakciji jedni s drugima, kako razmišljamo, kako se ponašamo i kako komuniciramo. Transformacija ne uključuje samo organizacije kojima je upotreba tehnologije ključna za razvoj proizvoda i usluga već se odnosi na sve kompanije koje razumiju važnost prilagođavanju tržištu i digitalnom dobu.

Poduzeće GEALAN tako je na tržištu poznato po svojim inovacijama. Najbolji primjeri toga su njegova acrylcolor jedinstvena tehnologija površine, sustav samoljepljive trake STV® i intenzivna izolacijska jezgra IKD®. Dodatnu inovativnost GEALAN dokazuje kontinuiranim razvojem novih sustava za prozore i vrata, kao npr. aktualni GEALAN-KUBUS®kockastog i skoro nevidljivog dizajna za pasivne kuće s više staklene površine, GEALAN-LUMAXX®, s iznimno uskim profilima okvira za do 25% više udjela stakla te najnoviji sustav GEALAN-SMOOVIO, nova generacija kliznih elemenata za uštedu prostora uz jednostavno rukovanje. Svoju kreativnost i inovativnost dijeli i na društvenim mrežama, bez kojih se poslovanje danas više ne može zamisliti. Jednostavnom terminologijom i adekvatnim primjerima, građevinsku stolariju pokušava približiti korisnicima te ih uputiti u njezin pravilan odabir.

Digitalizacija uz jednostavne programe

Digitalizacija različitih područja života iznimno brzo napreduje. Objekti postaju pametniji, a proizvodna poduzeća pokušavaju implementirati industriju 4.0 kako bi pojednostavnila svoje proizvodne procese. Pored toga, kanali prodaje i donošenja odluka o kupnji proizvoda i usluga prebacuju se u online područje. Što takvi trendovi znače za tržište prozora?

Svoju kreativnost i inovativnost GEALAN pokazuje i na društvenim mrežama. Jednostavnom terminologijom i adekvatnim primjerima, građevinsku stolariju pokušava približiti korisnicima te ih uputiti u njezin pravilan odabir

Razvijanjem vlastitog softvera GEALAN Planersoftware 2.0, arhitekti će od 2019. godine prema vlastitim željama moći generirati sve vrste prozora u BIM (Building Information Modeling) formatu Revit® – potpuno besplatno. Iako tehnologija BIM omogućuje izradu projekta, simulaciju rasporeda, geometrijsku izradu elemenata, obračun i upravljanje troškovima te razne dodatne funkcije, još se toliko ne upotrebljava u svakodnevnom poslovanju. Budući da arhitekti i planeri već očekuju potrebne podatke u Revitu®, GEALAN tim BIM stručnjaka intenzivno radi na kreiranju svih potrebnih podataka pojedinog sustava te je u procesu kreiranje odgovarajućih 3D modela za građevinarstvo.

BIM arhitektima osigurava mnogo kvalitetniji uvid u odlike građevine koju projektiraju, što podiže kvalitetu projekta i efikasnost projektiranja. Takav uvid omogućava kvalitetnije projektantske odluke i to mnogo ranije u postupku projektiranja te reducira mogućnost previda i pojavu komplikacija za vrijeme gradnje. Takav pristup projektantima osigurava i konzistentnije i predvidljivije ishode, što povećava zadovoljstvo klijenata.

Moderne tehnologije u građevinarstvu
GEALAN d.o.o.
Omladinska 11,
Žerjavinec
10360 Sesvete
Hrvatska
+385 1 2040 670
info@gealan.hr
www.gealan.hr
VR tehnologija, ili tehnologija virtualne stvarnosti, prvobitno je kreirana za branšu videoigrica. Danas se njome svakodnevno koriste veliki automobilski koncerni za profesionalni prikaz proizvoda kako bi svojim kupcima omogućili vjerodostojno kreiranje željenog automobila prije njegove stvarne konstrukcije.

GEALAN kao pionir u upotrebi VR tehnologije u svojoj branši u budućnosti planira omogućiti kreiranje individualnih kombinacija boja i sustava željene stolarije za vlastiti objekt te sustav narudžbe i plaćanja uz pritisak jedne tipke. Naravno, to su još samo buduće želje. Ali prednosti svoje platforme proizvoda kupcima možete predstaviti već danas. Bez mnogo prostora i velikih troškova izrade. Virtualni izložbeni salon moguće je postaviti gdje god želite, unutar poduzeća ili kao prezentaciju na sajmovima.

Dodatnu inovativnost GEALAN dokazuje kontinuiranim razvojem novih sustava za prozore i vrata, kao npr. aktualni GEALAN-KUBUS® kockastog i skoro nevidljivog dizajna za pasivne kuće s više staklene površine, GEALAN-LUMAXX®, s iznimno uskim profilima okvira za do 25% više udjela stakla…
Zadivljujuće je koje će sve mogućnosti proizvođači stolarije u budućnosti dobiti korištenjem individualnog izložbenog salona GEALAN. Kako funkcionira? Uz pomoć VR naočala u nekoliko sekundi već se nalazite u virtualnom dnevnom boravku te razgledavate elemente GEALAN u svim varijantama. Unutar virtualnog prostora, korisnici sve elemente mogu promatrati trodimenzionalno, uz promjenu boja. Elementi se uz uobičajene pokrete mogu otvarati te se kroz njih može čak i prolaziti. Jedne naočale, jedno računalo i već ste u sredini događaja. Nakon što pristupite virtualnom izložbenom prostoru, vaše tijelo postaje prirodni upravljač. Vaši su pokreti prikazani STV®arno tako da predstavljanje proizvoda postaje novo fascinantno iskustvo.

Korisnici VR naočala redom su oduševljeni novom tehnologijom. Cilj VR softvera je biti glavna podrška proizvođačima i prodavačima stolarije te što realnije dočarati estetiku i funkcionalnost vlastitih elemenata.

Komentari