Ukratko
StoryEditor

NEXE-u ponovno dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

23. Lipanj 2023.
Prepoznato je postojanje sustava nagrađivanja zaposlenika, dostupnost različitih materijalnih i nematerijalnih benefita te provođenje inicijativa oko zdravlja zaposlenika

NEXE-u, najvećoj članici regionalnog proizvođača građevinskog materijala NEXE Grupa, ponovno je dodijeljen certifikat Poslodavac Partner od strane SELECTIO Grupe, najveće grupacije za savjetovanje u ljudskim potencijalima u Hrvatskoj. Kvalitetni ljudski resursi, sustav nagrađivanja zaposlenika, dostupnost različitih materijalnih i nematerijalnih benefita te provođenje raznih inicijativa vezanih uz brigu za zdravlje zaposlenika, samo su neke od dobrih praksi zbog kojih je NEXE-u po drugi put dodijeljen ovaj certifikat.

– Čast nam je naći se među najboljim hrvatskim poslodavcima. Ponosni smo na naše zaposlenike jer znamo da su oni naša najveća vrijednost. Svi poslodavci znaju koliko je danas teško pronaći i zadržati kvalitetne zaposlenike, i drago mi je da uz sve aktivnosti koje provodimo za naše zaposlenike, nama to još nije postalo preveliki problem. Ovo priznanje samo nam je dodatna motivacija da budemo još bolji poslodavac – kazao je član Uprave NEXE-a za područje ljudskih resursa, pravnih poslova, sustava upravljanja, te sigurnosti i zaštite na radu Velimir Vilović.

Podsjetio je da NEXE Grupa godinama kontinuirano radi na razvoju kompetencija svojih zaposlenika kroz različite edukacijske programe, među ostalim, i pokretanjem NEXE akademije čime je stavljen naglasak na fokusirani razvoj prilagođen svakom zaposleniku.

Certifikacijski tim Poslodavac Partner promatrao je HR sustav NEXE-a kroz takozvani ‘employee lifecycle‘ koji prati iskustvo zaposlenika kroz sedam ključnih etapa: privlačenje i zaposlenje, uvođenje i razvoj, uključenost i inspiracija, transformacija i rast, zadržavanje i dobrobit, odlazak i povratak te HR strateško savjetovanje. Ovakva evaluacija po prvi puta jednako promatra dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenika.  

Na temelju analize postignutih rezultata, prepoznata je razvijenost procesa u području HR strateškog savjetovanja i Zadržavanja i dobrobiti. Istaknuto je kako funkcija Ljudskih resursa aktivno sudjeluje u donošenju odluka koje utječu na zaposlenike i provođenju strateških promjena vezanih uz poslovanje.

Prepoznato je, također, i postojanje sustava nagrađivanja zaposlenika čiji su elementi u skladu s najboljim praksama, dostupnost različitih materijalnih i nematerijalnih benefita te provođenje raznih inicijativa vezanih uz brigu za zdravlje zaposlenika. Što se tiče privlačenja novih zaposlenika, prepoznate su inicijative koje se provode sa svrhom približavanja ciljanim skupinama na tržištu rada, osobito suradnja s fakultetima te fleksibilnost u pojedinim dijelovima procesa koja je ključna u današnjim okolnostima tržišta rada.

23. travanj 2024 10:36