Ukratko
StoryEditor

Održana prva radionica za mlade poduzetnike u sklopu projekta ‘Financije za nove generacije‘

23. Ožujak 2024.
foto Shutterstock

Ovoga je tjedna održana prva radionica za mlade poduzetnike pod nazivom ‘Ja, moj posao, novac i uspjeh‘  koja je dio programa edukacije ‘Financije za nove generacije‘ kojeg su povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca pokrenule Hrvatska udruga banaka (HUB) i Europska investicijska banka (EIB).

Projekt je namijenjen mladim poduzetnicima, profesorima i učenicima srednjih škola, a dizajniran je u cilju jačanja financijske pismenosti među mladima te poticanja mladih poduzetnika koji su na početku svoje karijere, a navedenu radionicu održala je poduzetnica i osnivačica portala mojnovac.hr Kristina Ercegović.

– U HUB-u se već godinama intenzivno bavimo temom financijske pismenosti, do sada je to bilo usmjereno najčešće prema učenicima osnovnih i srednjih škola. Od ove godine usmjerili smo aktivnosti i prema mladim poduzetnicima i u suradnji s EIB-om pripremili niz kvalitetnih predavanja koja će vam olakšati svakodnevno poslovanje i nadam se potaknuti na razvoj i inovativnost u poslovanju – rekla je prije početka radionice direktorica HUB-a, Tamara Perko objašnjavajući da je riječ o cjelogodišnjoj edukaciji.

Polaznicima se obratila i Slađana Ćosić, voditeljica EIB-a u Hrvatskoj. – Financijska pismenost u Hrvatskoj je, po posljednjim anketama na 60 posto stanovnika, no trećina ispitanika misli samo o danas, bez mišljenja za sutra, a financijska pismenost vam daje mogućnost donošenja informiranih odluka za jačanje vaše financijske budućnosti – kazala je dodajući da su tu vidjeli prostor za suradnju s HUB-om.

Kristina Ercegović je u dvosatnoj radionici govorila o nizu tema koje zanimaju mlade poduzetnike pa je tako naglasila da većina mladih želi biti ‘sam svoj gazda‘ uglavnom zbog slobode i sreće.

–  Uvijek naglašavam da nismo svi za poduzetnike što je sasvim u redu, no važno je da svi poduzetnički razmišljamo. Poražavajući je podatak da tek svako peto poduzeće doživi svoj peti rođendan i zato mi je izuzetno drago da ćemo zahvaljujući suradnji HUB-om i EIB-om pomoći svim mladim poduzetnicima na njihovom putu –  rekla je Ercegović.

U nastavku radionice govorila je o pravoj svrsi biznisa što je, kako je rekla, rješavati problem i davati vrijednost. Također je objasnila što to znači imati ‘poduzetnički mindset‘, a s polaznicima je prošla i kroz šest ključnih koraka za izgradnju biznisa. Cijelu radionicu objavili su i na svom YouTube kanalu.

27. travanj 2024 10:01