Ukratko
StoryEditor

OTKRIVAMO: Kako Google zarađuje, a kako možete i vi!

09. Lipanj 2016.

Sigurno ste čuli za Google Adwords, Google Fiber i Google Play. Ovi, kao i drugi sektori Googlea, omogućili su ovom gigantu da u prvom kvartalu 2016. ostvari prihod  od nevjerojatnih 20.35 milijardi dolara, što je 17% više u odnosu na isti period prošle godine.

Iskoristite ovu priliku i uzmite besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Googlea, koje bi prema Financial Timesu do kraja godine mogle porasti preko 20% i zaradite.

Besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj burzi možete preuzeti ovdje.

Glavni pokretač rasta Googlea, odnosno Alphabeta, i dalje je reklamni sektor, koji donosi oko 90% ukupnog profita tvrtke. Ipak, postoji još nekoliko grana koje mogu potencijalno povećati rast, kao što su Google Cloud Platform, Google Fiber i Google Play. Neki od ovih poslova mogu postati bitnim faktorom ove tvrtke.

Prema riječima čelnika tvrtke, glavni faktor koji će razlikovati Google od konkurencije je uslužni dio s računalima sposobnim za učenje, integriranim u cloud tehnologiju. Google predviđa da će korištenje takvih računala pomoći kompaniji razumjeti podatke i naći načine kojima ih može najbolje iskoristiti.

Pored toga, Alphabet nastavlja s velikim investicijama u Google Fiber odjel, koji podržava internet usluge velike brzine, s maksimalnom brzinom od 1 Gbps, kao i data centre za cloud u koje je prošle godine uložio 8.9 milijardi dolara. Google planira uključiti još 12 regija širom svijeta u svoju cloud uslugu i upravo ovaj potez bi trebao omogućtii bolju poziciju u odnosu na konkurentske tvrtke, kao što su Amazon i Microsoft.

20. travanj 2024 07:28