Ukratko
StoryEditor

Otvoren Veladrion Resort – najnoviji hrvatski resort s pet zvjezdica

05. Svibanj 2023.
27.4.2023.., Zrnovnica - Hotel Villa Veladrion. Photo: Nel Pavletic/PIXSELLfoto Pixsell

Čak 7 milijuna eura vrijedna je investicija u preuređenje Veladrion Resorta, s čijim je otvorenjem 27. travnja 2023. domaća ponuda ekskluzivnih resortova dobila novu perjanicu s 5 zvjezdica.  

- Reakcije prvih gostiju su izvrsne, a to je ono što nam je najvažnije. Rezervacije dolaze iz cijelog svijeta, a osim tradicionalnih tržišta poput Slovenije, Austrije i Hrvatske, ugodno su nas iznenadile i rezervacije iz dalekih destinacija poput SAD-a i Kanade - kažu iz Veladriona. 

Veladrion resort smješten je u uvali Žrnovnica između Velebitskog kanala i kvarnerskih otoka. Iz predivnih brežuljaka Resorta izranja rijeka Mala Gacka, a u zaljevu se ulijeva u Jadransko more.  

Veladrion Resort sastoji se od 3 raskošno uređene i opremljene Ville, Spa & Wellness centra, vanjske i unutarnje teretane, privatne plaže te restorana Almaris. U tri privatne Ville nalazi se ukupno 13 apartmana i 5 soba, a u ponudi je i jedinstveni Tree House (kućica na drvetu). Sa smještajnim kapacitetom od oko 40 osoba, Resort je namijenjen samo starijima od 16 godina, gostima željnih privatnosti, prvoklasnog hospitalityja te široke palete dodatnih morskih aktivnosti. Svaka se Villa diči sobama s prostranim dnevnim boravkom koji neprimjetno prelazi na privatne terase, nudeći prekrasan pogled na Jadransko more ili na kristalno čistu rijeku Malu Gacku. 

Za sve koji traže bijeg od užurbanog načina života Veladrion Resort je savršeno utočište, jer gostima su na raspolaganju i Wellness i Spa rituali inspirirani raskošnom prirodom i obogaćeni autohtonim mediteranskim biljem. Gosti mogu uživati i u blagodatima unutarnjeg i vanjskog infinity bazena ili pak na plaži u neposrednoj blizini Resorta. Za one željne avanture tu je pregršt vanjskih aktivnosti, od teniskog i košarkaškog terena, vanjske i unutarnje teretane, planinarenja i vožnje biciklom Parkom prirode Velebit, sve do raftinga i vožnje kajakom. Najviša točka Veladriona privatni je vidikovac s kojeg puca neopisiv pogled na kvarnerski arhipelag, i savršena je kulisa za magične i romantične zalaske sunca.  

Ponuda plovila je velika posebnost Veladrion Resorta. Marina Žrnovnica smještena je u dubokom zaljevu i od pamtivijeka je bila sigurno mjesto za brodove, a sada se diči flotom privatnih brodova, od kojih je jedan autentičan drveni brod dužine 24 metra. Gosti mogu istraživati obližnje otoke i skrivene uvale za nezaboravno mediteransko iskustvo.  

Restoran Almaris predvođen je renomiranim chefom Filipom Akrapom, a nudi menu temeljen na sezonskim organskim namirnicama i lokalnoj tradiciji s planine i mora. U Almarisu će simfoniju okusa naći svi gurmani u potrazi za tradicionalnim ribljim i mesnim jelima prezentiranim na moderan i svjež način.  

 Za vrhunski Veladrion Resort experience zaduženo je više od 30 djelatnika predanih pružanju najviše razine usluge, privatnosti i osjetilnih iskustava koji žele da boravak njihovih gostiju ne bude ništa manje od savršenstva. 

Novouređeni Veladrion Resort otvoren je točno 4 godine nakon otvorenja Ikador Boutique Hotel & Spa na Opatijskoj Rivieri, koji i danas slovi za najluksuzniji hotel u Hrvatskoj. Hotel je u vlasništvu Zubak Grupe, jedne od najdugovječnijih hrvatskih kompanija koja ove godine slavi 45 godina postojanja, a u zadnjih 5 godina se kontinuirano nalazi u top 5 hrvatskih poslodavaca.  

30. travanj 2024 17:54