Ukratko
StoryEditor

Petrokemija i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije potpisali ugovor o suradnji

28. Ožujak 2019.

Petrokemija i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije iz Zagreba potpisali su sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima.

- Naš strateški cilj je stvaranje uvjeta za održivi razvitak, a toga nema bez restrukturiranja po svim osnovama. Posebno nam je važno dizanje kvalitete znanja i vještina svih radnika Petrokemije, a da bismo to mogli ostvariti logično je uspostavljanje ovakve suradnje - istaknuo je predsjednik Uprave Petrokemije Davor Žmegač.

Tomislav Bolanča, dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, istaknuo je kako su studenti izgradili tvornicu i radili u njoj.

Prodekan Ante Jukić dodao je kako Hrvatska ima potrebu za ovakvom proizvodnjom, te kako se radi o velikoj industriji koja zahtjeva strateško promišljanje.

Potpisivanje sporazuma iskorišteno je i za najavu međunarodne znanstveno – stručne konferencije o 100 godina sinteze amonijaka: «100 Years of Industrial Ammonia Synthesis – Recent Advances» koja će se u Kutini održati 30. svibnja.

Suradnju je pozdravio i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

18. travanj 2024 17:54