Ukratko
StoryEditor

Plivu pokreće zelena energija

06. Srpanj 2016.

Pliva je najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj i jedna od vodećih u regiji Jugoistočna Europa zahvaljujući velikom broju stručnjaka, inovativnoj tehnologiji i kontinuiranom ulaganju u proizvodni sustav. S ulaganjima od preko milijardu kuna jedan su od najvećih investitora u Hrvatskoj proteklih godina. Investicijama u nova postrojenja koja koriste najbolje raspoložive tehnike osigurali su visoke standarde zaštite okoliša u proizvodnim procesima, a sama ulaganja u postrojenja i opremu za obradu otpadnih voda i spaljivanje procesnih plinova iznose više od 100 milijuna kuna. Kupnjom zelene energije  pokazali su kako ulaganje u zeleniju proizvodnju nije samo obaveza i trošak, već i pametna investicija u održivi razvoj. Plivi je električnu energiju iz obnovljivih izvora omogućila HEP Opskrba, vodeći opskrbljivač električne energije koji na hrvatskom tržištu nudi jedinstven proizvod, ZelEn.

- Kao pokretač društvenog i gospodarskog razvoja Pliva vodi brigu o ljudima i okolišu i na taj način integrira gospodarske, ekološke i društvene faktore u svakodnevno poslovanje. Održivi razvoj  i zaštita okoliša za sve nas u Plivi predstavljaju jedno od temeljnih načela poslovanja. Odlukom o korištenju električne energije dobivene isključivo iz obnovljivih izvora Pliva je još jednom potvrdila  opredijeljenost za kontinuiranu brigu o zajednici u kojoj posluje. U Plivi nastojimo u sve procese implementirati načela održivosti, vodeći računa o zaštiti zdravlja, očuvanja okoliša i dobrobiti zajednica u kojima djelujemo te se nadamo se kako ćemo svojim primjerom potaknuti i druge gospodarske subjekte da na jednak način iskažu brigu o cjelokupnoj zajednici i okolišu, istaknuo je Zoran Bunčić, član Uprave Plive Hrvatska i izvršni direktor Operacija Hrvatska.

Uz Plivu, prednost ovog ekološkog proizvoda, dosad je prepoznalo više od 50 društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj. Među njima su i, HRT, Ericsson Nikola Tesla, Drvenjača, JGL, Gavrilović, Croatia Airlines, Valamar Riviera… Da je električna energija koju koriste kupci ZelEna dobivena isključivo iz obnovljivih izvora, jamči Hrvatski operator tržišta energije koji upravlja nacionalnim sustavom jamstva podrijetla električne energije.

Svi kupci proizvoda ZelEn na promotivnim materijalima i proizvodima mogu koristiti zaštićeni žig Prijatelj prirode. Tako će građani znati da je za proizvodnju kupljenog proizvoda  korištena energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora. ZelEn nije samo odabir zelene energije, već i odgovornost prema okolišu i budućim naraštajima.

Više pročitajte na web stranici zelen.hep.hr.

20. travanj 2024 02:42