Ukratko
StoryEditor

Poticanje žena u poduzetništvu jedan je od ključnih čimbenika koji doprinose gospodarskom rastu

24. Veljača 2017.

PwC Hrvatska, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Women in Adria, uz podršku Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i Hrvatske udruge nabavne djelatnosti (HUND), najavljuju Konferenciju o raznovrsnosti ponuđača u postupku nabave. Konferencija će se održati u četvrtak, 2. ožujka s početkom u 9,30 sati u zagrebačkom hotelu Westin, dvorana Opera, 17 kat.

Sve više žena pokreće svoje tvrtke te tako pridonose nacionalnom gospodarskom rastu. U Hrvatskoj je u zadnjih 10 godina zabilježen rast novih poduzeća koja osnivaju žene. 85 % odluka o kupovini donose žene dok je manje od 1 % žena među dobavljačima.

Poduzeća koja vode žene mogu pomoći korporacijama u diversifikaciji lanca nabave te im omogućiti pristup talentiranim poduzetnicama, a zajedničkom suradnjom mogu se potaknuti inovacije.

Tvrtke koje imaju lojalnu bazu kupaca razvijaju s njima dugoročne partnerske odnose, te im uključivanjem u postupak nabave pružaju mogućnost poslovnog rasta, postižući tako veću fleksibilnost reagiranja na tržišne trendove.

Raznovrsnost u postupku nabave nije samo odgovorno poslovanje, nego i poslovna strategija za poboljšanje operativne učinkovitost i stvaranje uključivog i integriranog društva s rastućim i konkurentnim malim i srednjim poduzećima.

U uvodnom dijelu konferencije govorit će John Gašparac, predsjednik uprave PwC Hrvatska, Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku te Ivana Matić, direktorica Women in Adria.

Na okruglom stolu na temu „Raznovrsnost ponuđača u postupku nabave u praksi“, sudjeluju Mirela Senica, voditeljica nabave za jugoistočnu Europu za IBM Hrvatska, Josipa Jutt Ferlan, generalna direktorica DoubleTree by Hilton Zagreb, Damir Herceg, direktor nabave za Hrvatsku i Njemačku Atlantic Grupe, Ivana Cvetko Iliev, Indirect spent procurement manager za Coca-Cola HBC Hrvatska, Slovenija i BiH, Andreja Turčin, direktorica u sektoru financijskih institucija i specijalnog financiranja PBZ-a te Marijan Šalković, direktor odjela upravljanja dobavljačkim lancem METROCash&Carry. Moderator okruglog stola je Vesna Trnokop Tanta, voditeljica usluga javnom sektoru u PwC Hrvatskoj.

 

20. travanj 2024 09:25