22. studeni 2016.

Predstavljen prvi hrvatski motivacijski vodič kroz svijet poduzetništva za sve žene

Više od dvije stotine uzvanika popratilo je u Kući Europe u Zagrebu promociju knjige Ja (ne)mogu biti poduzetnica - prvog hrvatskog motivacijskog vodiča kroz svijet poduzetništva za sve žene koje su već u njemu ili ga tek namjeravaju otkriti, autorica Sanele Dropulić i Ivane Radić.

„Knjiga je svojevrsni motivacijski vodič za sve žene koje se namjeravaju upustiti u poduzetničke vode i one koje su već krenule. U knjizi su navedena naša iskustva i prepreke na koje smo naišle te savjeti za uspješno kretanje u posao. Najvažnija stvar kod poduzetništva je hrabrost i ustrajnost. Budite izvrsne u onome što radite i pokažite to svijetu!- Ivana Radić

Knjiga „Ja (ne)mogu biti poduzetnica“ je bez sumnje jedan od vrijednih doprinosa svim inicijativama i naporima promicanja ženskog poduzetništva. Autorice sa svim sadašnjim i budućim poduzetnicama dijele i svoja osobna iskustva iz svijeta poduzetništva što je uvijek dragocjeno – znaju što je njih ograničavalo, što im je nedostajalo, u čemu su griješile pa je nesumnjivo da će njihovi savjeti biti korisna, praktična i konkretna pomoć kako nekim već postojećim poduzetnicama koje su tek nedavno krenule tim putem tako i svim onim ženama koje o poduzetništvu tek razmišljaju. Uspjeh u poduzetništvu nikome nije zajamčen, ali onima koji do njega dođu donosi iznimne nagrade. Kao što i same autorice napominju – i neuspjeh je dio uspjeha jer se na greškama uči. Zbog toga kao i niza drugih vrijednih i konkretnih savjeta, vjerujem da će ovo štivo ohrabriti mnoge od njegovih čitateljica da ideje o kojima razmišljaju pretoče u konkretne poduzetničke poduhvate i usude se biti poduzetnice –kazala je Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca u na promociji prvog hrvatskog motivacijskog vodiča za poduzetnice i sve one koje će to tek biti.