Ukratko
StoryEditor

Prepaid kartica koju svi trebamo

15. Prosinac 2022.

Nova tehnološka rješenja omogućuju jednostavno, brzo i sigurno plaćanje, a sve to osiguravaju ‘prepaid‘ kartice. Na domaćem tržištu jednu je ponudio prvi hrvatski digitalni novčanik Aircash, a riječ je o Aircash Mastercard ‘prepaid‘ kartici

Iako su debitne i kreditne kartice te gotovina i dalje najčešći načini plaćanja, vrijeme koronakrize u svijetu je naglasak stavilo na nova financijsko-tehnološka rješenja. Digitalni novčanici koji nisu vezani uz bankovni račun, slanje i primanje novca preko aplikacija ili mogućnost kupnje različitih usluga mobitelom primamljivi su mlađim naraštajima, no i stariji zadnjih nekoliko godina polako uviđaju prednosti takva plaćanja i prijenosa novca. Nova tehnološka rješenja omogućuju jednostavno, brzo i sigurno plaćanje, što je korisno građanima, tvrtkama i financijskim ustanovama.

image
foto

Ograničavanje potrošnje

Sve to osiguravaju prepaid kartice kao financijsko rješenje uz pomoć kojeg se lako upravlja novčanim prometom i prati stanje računa. Naime, prepaid kartice smanjuju mogućnost prekomjerne potrošnje budući da je ograničavaju jednostavnije i u realnom vremenu. Ujedno su sigurnije za nošenje od gotovine, što je posebno pogodno na putovanjima, a brzo i jednostavno upravljanje takvim karticama (npr. putem mobilne aplikacije) štiti u slučaju gubitka ili krađe kartice. Omogućuju također plaćanja korisnicima koji nemaju bankovne račune, a kartica im je potrebna za svakodnevna plaćanja, putovanja ili izlaske, recimo maturantima ili studentima. Prepaid kartice osiguravaju anonimnost i zaštitu osobnih podataka jer na njima nije navedeno ime korisnika, a postoje i one koje nisu vezane uz bankovni račun.

Jednu takvu prepaid karticu ponudio je prvi hrvatski digitalni novčanik Aircash, koji je domaćem tržištu ponudio Aircash Mastercard prepaid karticu, kako bi se pojednostavnila internetska kupnja, plaćanje u trgovinama i isplata gotovine na bankomatima diljem svijeta.

S više od 500.000 korisnika, Aircash je ponudio inovaciju kojom svoju gotovinu možete prebaciti iz Hrvatske ili inozemstva, odnosno nudi mogućnost punjenja Aircash novčanika gotovinom, a novac je odmah na raspolaganju na Aircash prepaid kartici.

Brojne pogodnosti

Do Aircash prepaid kartice u Hrvatskoj je moguće jednostavno doći i to na najbližem kiosku Tiska, iNovina, u Konzumu ili benzinskim postajama Ine i Tifona, gdje se može kupiti za 30 kuna (3,98 eura). Nakon kupnje kartice, potrebno je instalirati besplatnu aplikaciju Aircash (digitalni novčanik) i odmah se na nj može uplatiti gotovina ili određena svota sa svoje bankovne ili kreditne kartice, ili pak primiti novac koji šalje prijatelj putem svoje aplikacije Aircash.

Rodbina i prijatelji koji žive izvan Hrvatske, npr. u Austriji, Njemačkoj ili Sloveniji, mogu poslati novac iz inozemstva u bilo koje doba dana uplatom bez naknade na svoj Aircash novčanik i slanjem novca na korisnikov novčanik. Novac je vidljiv u Aircash novčaniku za par trenutaka i odmah raspoloživ na Aircash kartici.

Moguće korištenje više kartica

Iznimna je pogodnost i da se kod putovanja mogu nadzirati troškovi. Pomoću aplikacije prati se i ograničava dnevna ili mjesečna potrošnja i stanje na kartici, pa se tako mogu odrediti maksimalni iznosi isplate na bankomatu, a u hitnim slučajevima moguće je povećati svotu kojom se raspolaže. U slučaju gubitka ili krađe, Aircash kartica može se zaključati preko aplikacije kako nitko ne bi mogao pristupiti novcu u korisnikovu mobilnom novčaniku. Potrebno je potom kupiti novu Aircash karticu.

Moguće je koristiti se s do pet kartica koje su povezane s korisnikovim Aircash novčanikom. Svakom se može koristiti za nešto drugo, primjerice jednu za internetska plaćanja, drugu za plaćanja u trgovinama, a treću za podizanje novca. Dnevna i mjesečna ograničenja određuju se za svaku karticu zasebno, a za dobivanje Aircashove prepaid kartice nije potrebno popunjavati obrasce u bankama, danima čekati na karticu i plaćati održavanja tih kartica.

* Potrebno je naglasiti i da svaki mjesec Mastercard svoje korisnike nagrađuje brojnim popustima, koje je moguće iskoristiti i putem Aircash Mastercard prepaid kartice. 

image

aircash promo

foto
01. svibanj 2024 09:37