Ukratko
StoryEditor

Prestižna nagrada Šampion kvalitete za Korlat šipak i divlju ružu

29. Studeni 2016.

U organizaciji Gospodarske interesne udruge proizvođača pića Hrvatske (GIUPPH-a), pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede održano je drugo međunarodno ocjenjivanje kvalitete jakih alkoholnih pića ISCRO 2016. GIUPPH je krovna udruga proizvođača pića Hrvatske, a ocjenjivanje je pokrenuto s ciljem okupljanja proizvođača jakih alkoholnih pića (JAP) radi promoviranja visokih standarda kvalitete na međunarodnom nivou. Ocjenjivanje kvalitete JAP-a provedeno je po metodi Međunarodne organizacije za vinogradarstvo i vinarstvo (OIV), a peteročlani ocjenjivački žiri bio je sastavljen od vrhunskih hrvatskih stručnjaka. Na ISCRO 2016 pristiglo je 50 uzoraka iz osam zemalja, a jaka alkoholna pića ocjenjivana su u nekoliko kategorija.

Najprestižnija nagrada – Šampion kvalitete – otišla je u ruke tvrtke Badel 1862 iz Zagreba za premium liker Korlat šipak i divlja ruža. Liker čini posebnim kombinacija osvježavajuće esencije divlje ruže, koja daje posebnu mirisnu notu likeru i šipka, voća ljekovitog ploda, koji daje likeru finalnu okusnu nijansu i zamamnu crvenu boju. Badel 1862, lider na tržištu jakih alkoholnih pića, već više stoljeća njeguje tradiciju proizvodnje vrhunskih proizvoda. Posljednjih godina strateški razvoj usmjeren je na stvaranje premium ponude proizvoda koji predstavljaju originalnu i autohtonu hrvatsku priču. Posebni razvojni projekt Badela 1862 je Korlat, vinograd pokrenut 2004. koji je postao posebna priča jedinstvena po svim svojim karakteristikama. Korlat rakije i likeri su premium brand jakih alkoholnih pića u kojem je pet vrhunskih proizvoda, a čija je ključna poveznica specifični položaj Korlat. Od posebnosti receptura, preko vizualnog identiteta, s ovom linijom je Badel istinski predvodnik premium pića u Hrvatskoj. S lansiranjem nova dva okusa u likerima – Medica s propolisom i Šipak i divlja ruža premium segment je dodatno proširen što je u skladu sa strategijom tvrtke Badel koja neprestano ulaže u razvoj i inovacije. Korlat rakije i likeri već imaju niz nagrada na renomiranim ocjenjivanjima kvalitete. Korlat Loza barrique, tradicionalna hrvatska rakija, perjanica rakijske proizvodnje dobila je potvrdu vrhunske kvalitete iz Londona, 2013. osvajanjem bronce na jednom od najcjenjenijih ocjenjivanja, International Spirits Challenge (ISC) dok je potvrda vizualnog identiteta stigla s hrvatskog natjecanja Cropak 2015. kroz nagradu za najbolju ambalažu. Korlat Aronija prvi je premium liker od aronije u Hrvatskoj i dokazao je svoju kvalitetu i pred strukom, osvojivši dvije zvjezdice za kvalitetu na natjecanju Superior Taste Award, Bruxelles 2014. Korlat Travarica barrique sa smiljem, inovacija tradicionalne travarice, u EU je prepoznata kao jedinstvena čime je dospjela na listu zaštićenih oznaka iz Hrvatske. Lansirana na tržište krajem 2015 godine, već je potvrdila svoju kvalitetu osvojivši dvije zvjezdice na prestižnom Superior Taste Award, Bruxelles 2015.

Badel je na ocjenjivanju ISCRO 2016 nagrađen i zlatom za Korlat Medicu, Pelinkovac orange, srebrom za Staru šljivovicu, a broncu je dobila Korlat Travarica barrique sa smiljem. Nagrade su dodatna potvrda kvalitete vrhunskih Badelovih proizvoda i strateške usmjerenosti na stvaranje vrhunskih proizvoda i premium kvalitete. Kontinuirana posvećenost očuvanju i unapređenju bogate baštine Hrvatske, čiji je neizostavni dio i proizvodnja tradicionalnih jakih alkoholnih pića i jedinstvenih vina, dio je misije Badela 1862. Autentični hrvatski proizvodi konkuriraju po svemu od kvalitete do dizajna ambalaže snažnoj konkurenciji na svjetskoj razini te su nagrade tvrtki Badel potvrda kvalitete hrvatskih proizvoda u zemlji i u svijetu.

19. travanj 2024 22:45