Ukratko
StoryEditor

Secure Croatia - prva zagrebačka konferencija o sigurnosti virtualnih organizacija

15. Studeni 2016.

Najveća međunarodna udruga stručnjaka za sigurnost informacijskih sustava (ISC)2 održat će 15. prosinca prvu Secure Croatia konferenciju u Zagrebu na temu “Securing the virtual organization”. Dio je to niza konferencija o informacijskoj sigurnosti koje (ISC)2 organizira u svim većim gradovima EMEA regije. Konferencija će se baviti pitanjima rastućih prijetnji sigurnosti informacijskih sustava, EU regulativom o zaštiti podataka, sigurnošću virtualnih organizacija, auditom sigurnosti i privatnosti pružatelja cloud usluga te stručnim trendovima u ovom području.

Podršku organizaciji Secure Croatia pružili su Open Web Application Security Project (OWASP), Cloud Security Alliance (CSA) te EuroCloud Croatia stručnih organizacija iz čijih redova dolaze priznati međunarodni i domaći predavači.

(ISC)² ili International Information Systems Security Certification Consortium međunarodna je neprofitna organizacija čija je primarna uloga obrazovanje i certificiranje profesionalaca iz područja informacijske sigurnosti. Osnovana je 1989. godine u SAD-u zbog potrebe za standardiziranim i neovisnim programom certificiranja, a 1992. objavljen je i prvi službeni manifest organizacije, poznat kao Common Body of Knowledge (CBK). Prvi certifikati dodijeljeni su 1994., a danas organizacija stoji iza pet međunarodno priznatih certifikata, od kojih je najpoznatiji Certified Information Systems Security Professional (CISSP) certifikat.

Na konferenciji će svoj rad predstaviti i hrvatski ogranak (ISC)2, kojim predsjeda Biljana Cerin, suvlasnica tvrtke Ostendo Consulting specijalizirane za savjetovanje, razvoj i istraživanje u području informacijske sigurnosti. Sudjelovanjem na Secure Croatia domaći ogranak ove udruge ukazat će na mogućnosti za stručni razvoj u području sigurnosti informacijskih sustava kroz obrazovne aktivnosti udruge te umrežavanje s više od 115.000 certificiranih (ISC)2 stručnjaka širom svijeta.

Hrvatski ogranak udruge osnovan je u studenom 2014. godine s ciljem umrežavanja članova u Hrvatskoj, razmjene znanja i iskustava s projekata informacijske sigurnosti, održavanja stručnih edukacija iz ovog područja, kao i podizanje svijesti u lokalnoj zajednici o važnosti informacijske sigurnosti u današnjem svijetu. U suradnji s učilištem Algebra omogućuje i polaganje CISSP ispita u Hrvatskoj te se zbog njih više ne treba putovati u inozemstvo.

25. travanj 2024 05:45