Korona i biznis
08. ožujak 2017.

Seminar: Optimizacija web stranica za tražilice (SEO)

Mapa znanja organizira seminar na temu Optimizacija web stranica za tražilice (SEO) koji će se održati u Zagrebu, u hotelu Sheraton, 16.3.2017. Predavač je Marko Pačar, Analytics & SEO Manager @ Degordian

Optimizacija web stranica za tražilice, poznatija pod svojim međunarodnim akronimom SEO, jedna je od najtraženijih usluga digitalnog marketinga. S nekoliko milijardi pretraga dnevno, tražilice su potencijalno značajan izvor prometa, a samim time i prihoda. Sam organski promet, uz to što je konstantan, predstavlja ciljani segment posjetitelja koji, u odnosu na druge segmente posjetitelja, u pravilu ostvaruje znatno bolje konverzije i direktno utječe na povećanje prihoda. Međutim, tražilice su također organizacije koje posluju profitabilno, a optimizacija web stranica za povećanje organskog prometa i vidljivosti na tražilicama zahtijeva čitav niz implementacija, tehničkih i netehničkih, koje nazivamo SEO-om. Ovaj seminar će pokriti sve ključne elemente uspješne optimizacije. Zbog opsežne materije, seminar će se ponajviše fokusirati na konkretne primjere i objašnjavanje temeljnih metodologija optimizacije web stranica. Kroz razumijevanje tih metodologija, polaznici će moći u praksi iskoristiti stečeno znanje te prilagoditi proces optimizacije specifičnostima svojih web stranica. Na seminaru će se proći sama ideja tražilica i online pretraživanja. Razjasnit će se što je online autoritet, kako se on prenosi te na koji način on utječe na povećanje prometa. Povezat će se ideja ključnih riječi, pronalazak specifičnih ključnih riječi niske konkurentnosti i potrebe optimizacije sadržaja za tražilice. Sve skupa će biti uokvireno tehničkih zahtjevima modernih, dobro optimiziranih stranica. Kroz niz praktičnih primjera, objasnit će se čitav proces optimizacije web stranica, a polaznici će naučiti kako kreirati svoju online strategiju, postaviti realna očekivanja te, na kraju, kako povećati organski promet na svojim web stranicama.

Seminar je namijenjen svima koji žele poboljšati rezultate svog online poslovanja ili žele povećati online vidljivost kroz optimizaciju web stranica za povećanje organskog prometa. S obzirom na to da seminar pokriva tehničke i netehničke aspekte optimizacije, on je pogodan za sve koji direktno ili indirektno sudjeluju u procesu održavanja i unaprjeđivanja web stranica, odnosno jednako je namijenjen web developerima kao i managerima te zaposlenima u marketinškim odjelima, ali i svima koji samostalno žele pokrenuti ili unaprijediti rezultate postojećeg online posla.

Više informacija o seminaru možete pronaći na web stranici Mape znanja.