Ukratko
StoryEditor

Sika Croatia uručila donaciju HGSS-u

15. Svibanj 2017.

HGSS, odnosno Hrvatska gorska služba spašavanja je dobrovoljna, stručna i humanitarna udruga čiji je osnovni cilj sprječavanje nesreća, spašavanje i pružanje prve medicinske pomoći na nepristupačnim područjima. Okuplja gorske spašavatelje organizirane u 25 stanica koje pokrivaju cijelo područje Republike Hrvatske.

Ponekad neki proizvodi nađu i pomalo nesvakidašnju upotrebu. Tako smo HGSS-u donirali sika Anchorfix® za obnovu klinova i ankera na planinarskim stazama kako bi bile još sigurnije i pouzdanije, ističu iz Sika Croatia.

Iza HGSS-a su više od 60 godina iskustva te više od 6 000 akcija spašavanja. Obuhvaća 800 članova i to alpinista, speleologa, visokogorskih planinara i skijaša, koji su posebnom obukom osposobljeni za pružanje prve medicinske pomoći i obučeni za sve tehnike gorskog spašavanja, uključujući i spašavanja uz pomoć helikoptera te za potrage na nepristupačnim terenima i uz pomoć potražnih pasa.

Osim akcija spašavanja i pružanja pomoći HGSS brine i o planinarskim stazama i putevima, održavajući ih kako bi bili što sigurniji i pouzdaniji. Upravo zbog toga, Sika Croatia donirala je HGSS-u izuzetno snažno ljepilo za kemijska sidrenja, odnosno ankeriranja - SikaAnchorFix®. SikaAnchorFix® pomoći će pri održavanju i popravku planinarskih klinova i sajli, a iako se radi o pomalo nesvakidašnjoj upotrebi ovog proizvoda, vjerujemo kako je došao u najbolje ruke.

U ime HGSS-a, donaciju je preuzeo pročelnik, g. Vinko Prizmić.

17. travanj 2024 07:48