Ukratko
StoryEditor

Specijalistički seminar - Porez na nekretnine

17. Ožujak 2017.

Specijalističkim seminarom, održanim u četvrtak 09.03.2017., na kojem je prisustvovalo preko 300 sudionika, prikazali su cjelovitu podršku postojećim i budućim korisnicima u projektu implementacije Poreza na nekretnine.

Ciljevi su ​usklađenost sa novim zakonodavstvom RH, ustroj evidencije o nekretninama (nn 1/2017), cjelovita baza svih podataka nužnih za izračun poreza, uključivanje jls u informacijske tokove nacionalne razine (nipp - lipp) te povećanje trajnih prihoda.

Kao gost predavač, prisustvovala je zamjenica ravnatelja Porezne uprave mr.sc. Marijana Vuraić Kudeljan, koja je istaknula ključne promjene koje svaka JLS treba imati u vidu kod uvođenja Poreza na nekretnine.

Evidencija o nekretninama

- Naši kolege predstavili su LC rješenja koja omogućuju svakoj JLS kvalitetno i efikasno uvođenje Poreza na nekretnine. Istaknuli smo ono najvažnije - usklađivanje, ažuriranje i vođenje Evidencije o nekretninama jako je važan i trajan zadatak JLS-a. Naglašeno je da podatci koji će biti dostavljeni od državnih institucija nisu jednostavni za povezivanje i uporabu, te da korištenjem naprednih LC alata povezivanje može biti kvalitetnije, stoji u objavi za medije.

Libusoft Cicom osigurao je vrhunski tim za ovaj izuzetno veliki projekt koji će već razvijenim alatima te edukacijom i podrškom pratiti JLS u cijelom procesu uvođenja Poreza na nekretnine.

- Kao lider imamo ulogu i obvezu u pripremi za uvođenje PNE te našim korisnicima omogućimo dobru podršku uz uvažavanje svih dosadašnjih ulaganja, kazali su.

24. travanj 2024 01:07