12. veljača 2019.

Tisak povisio plaće prodavačima, skladištarima, dostavljačima i vozačima

Tisak je u veljači povisio plaće svojim zaposlenicima, u mjesečnom iznosu od 416 kuna neto, a povećanje se u najvećoj mjeri odnosi na prodavače, radnike u skladištu, dostavljače i vozače.

Povećanje plaće u ovom najvećem maloprodajnom lancu kioska u Hrvatskoj izravni je rezultat uspješnog poslovanja Agrokorove kompanije koja je tijekom 2018. godine podizala profitabilnost i operativnu uspješnost te je u zadnjih nekoliko godina uvela nove usluge na kioscima, kao što su plaćanje računa, Mjenjačnica, slanje paketa i mnoge druge.

Uz nedavno isplaćenu božićnicu u uvećanom iznosu od 1.500 kuna, svi će zaposlenici Tiska u 2019. godini, sukladno kolektivnom ugovoru, dobiti uskrsnicu i regres, a i u budućnosti će fokus u kompaniji biti na unapređenju radnih uvjeta i povećanju plaća.

U planu su i inicijative zapošljavanja koje će, među ostalim, obuhvatiti i umirovljenike. Njima će biti ponuđen posao na pola radnog vremena, pri čemu će uz plaću ostvariti i sva prava garantirana u kolektivnom ugovoru.

- Sretni smo što smo zbog dobrih poslovnih rezultata u 2018. godini u mogućnosti nagraditi naše radnike, izjavio je Danko Duhović, predsjednik uprave Tiska.

Plaće svojim zaposlenicima od prvog dana nove godine povećao je i Konzum, u iznosu od 350 kuna.