Ukratko
StoryEditor

Tvrtka Inter-Net organizirala edukaciju o najmodernijim tehnologijama datacentara

12. Travanj 2018.
Piše:
Lucija Boko

Tvrtka Inter-Net organizirala je jednodnevnu edukaciju o tome kako tvrtke mogu zaštititi osobne, ali i podatke svojih korisnika, omogućiti besprijekoran rad poslovnih IT sustava te pratiti buduće trendove. Uz predavače iz tvrtke Inter-Net, Nebojšu Mitrića i Nikolu Blažinčića, na edukaciji je predavao i Pero Gvozdenica iz tvrtke Cisco.

Objasnili su kako je podatke potrebno adekvatno zaštititi zbog vrijednih poslovnih informacija i nove uredbe o zaštiti osobnih podataka GDPR-a. Uz brojna tehnička znanja, posjetitelji su mogli iz prve ruke čuti detalje Ciscove HyperFlex tehnologije i konkretne primjere iz prakse, poput onog kako je tvrtka Inter-Net UCS sustav implementirala za tvrtku Centar za vozila Hrvatske.

>>>Što nosi budućnost ulaganja u moderne datacentre?

Nebojša Mitrić, voditelj odjela infrastrukturnih rješenja u tvrtki Inter-Net, objasnio je kako se UCS pokazao kao vrhunsko rješenje u ovom slučaju jer tvrtka Centar za vozila Hrvatske godišnje obavi dva milijuna tehničkih pregleda te uzima ogromnu količinu podataka koje čuva i preko deset godina, dok istovremeno mora biti u komunikaciji s različitim sustavima i servisima. Implementacijom sustava UCS drastično su smanjeni troškovi održavanja, a povećana je brzina rada sustava. Nastavno na navedenu temu Nebojša Mitrić će kao security expert govoriti na međunarodnoj konferenciji IDC Adriatic Security Summit 2018 u Beogradu.

Pero Gvozdenica, gost iz tvrtke Cisco, objasnio je kako Ciscova HyperFlex tehnologija omogućava da cijeli proces implementacije HyperConverge sustava traje višestruko manje od uobičajenog te kako se može pojednostaviti administracija i upravljanje datacenter serverskim, mrežnim i diskovnim sustavima. Klijentima je omogućen i i tzv. Try&Buy period u kojem mogu testirati sustav.

Zaštita podataka i normalan rad velikog sustava poput CVH za tvrtku Inter-Net bio je jedinstven projekt čije postavljanje i implementacija nije zakazalo. Osim što koristi najmoderniju tehnologiju, sustav je u potpunosti redundantan,što znači da ako se „sruši“, zbog dodatne opreme nastavlja s radom kao da se ništa nije dogodilo.  Nikola Blažinčić objasnio je korištenje Veeam tehnologije koja omogućava jednostavnu i potpunu zaštitu podataka i neprekidan i siguran rad cjelokupnog poduzeća.

>>>Inter-Net organizira jednodnevnu edukaciju o naprednim serverskim tehnologijama i zaštiti podataka

Tvrtka Inter-Net d.o.o. osnovana je 1991. godine u Zagrebu. Jedna je od prvih tvrtki u informatičkom sektoru, a u proteklih četvrt stoljeća izgradili su portfelj usluga i proizvoda kojima se pokrivaju sve potrebe informatičkog sustava pojedinog klijenta.

24. travanj 2024 22:24