Aktualno Ukratko

U tijeku upisi na studij IT-a na Veleučilištu Baltazar Zaprešić

IT
Autor promo

Na Veleučilištu Baltazar Zaprešić upisuje se treća generacija studenata preddiplomskog stručnog studija Informacijske tehnologije. Radi se o interdisciplinarnom studiju u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstvenom polju informacijske i komunikacijske znanosti. Studij Informacijske tehnologije traje 3 akademske godine tj. 6 semestara, te nosi ukupno 180 ECTS bodova. Stručni naziv koji se stječe završetkom studija je stručni/stručna prvostupnik/prvostupnica informacijskih tehnologija (bacc. techn. inf.).

Sukladno trendovima svjetske ekonomije i potrebama tržišta rada, koje kompetencije iz područja informacijskih tehnologija pozicionira među najtraženije na europskom tržištu, stručnjaci i profesori Veleučilišta Baltazar razvili su studijski program Informacijske tehnologije. Ono što ovaj studij diferencira od sličnih u RH jest to što studente, osim za znanja iz područja programiranja, rada s mrežama, izrade mobilnih aplikacija i sistemskog inženjerstva, osposobljava i za ona znanja koja poslodavci u sve većoj mjeri ističu kao ključna. Riječ je o znanjima iz područja pravne regulative u IT sektoru, projektnog menadžmenta, osnova financija, ekonometrije i digitalnog komuniciranja.

Vrlo pristupačna školarina koju je moguće otplaćivati u obrocima od 1.500 kuna mjesečno studentima, osim stručnjaka koji predaju uz pomoć najnovije tehnologije i literature koja je studentima dostupna u moderno opremljenoj knjižnici, nudi i dodatne prednosti koje olakšavaju studiranje. Tako je na Veleučilištu moguće pojesti topli obrok za tek nekoliko kuna u kantini Studentskog centra, kao i pakirati po povlaštenim cijenama koje je grad osigurao za studente. Kako bi kvaliteta nastave bila što veća nastava je na ovom studiju organizirana u malim grupama, a studentima su njihovi tutori i mentori uvijek na raspolaganju. Školarina uključuje i mogućnost studiranja na partnerskim institucijama u sklopu ERASMUS+ programa, tako da studenti, ako žele, mogu semestar ili dva provesti na nekoj od partnerskih institucija unutar Europske Unije uz financijsku potporu i do 500 eura mjesečno.

Za sve informacije o studiju, kao i Veleučilištu s povjerenjem nam se obratite na e-mail: info@bak.hr.

Komentari