Ukratko
StoryEditor

Uskoro počinje 12. godišnja konferencija Oracle Hrvatska

21. Svibanj 2018.

Vodeći svjetski proizvođač poslovnog softvera i hardvera Oracle održat će 6. lipnja u zagrebačkom Plaza Event Centru svoju 12. po redu godišnju konferenciju namijenjenu domaćoj poslovnoj i ICT zajednici. Pod novim nazivom Oracle Innovative Technologies Summit konferencija će i ove godine okupiti brojne stručnjake kao i hrvatske i inozemne govornike te pokušati dati rješenja i odgovore na najnovije zahtjeve kada je riječ o inovacijama i zbivanjima na globalnoj i regionalnoj IT sceni.

Uz prezentacije Oracleovih ključnih govornika poput Alaina Ozana, potpredsjednika Oraclea za razvoj i tehnologiju poslovanja u oblaku za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike te azijsko-pacifičku regiju i Marina Tadića, prvog čovjeka kompanije za Adriatic regiju, posjetitelje očekuje desetak zanimljivih predavanja i prezentacija studija slučaja.

>>>Najaktualnije ICT teme na 12. Combis konferenciji u Poreču

Ovdje svakako možemo izdvojiti jedinstvenu prezentaciju tvrtke Amphinicy Technologies koja ima sjedište u Hrvatskoj, zemlji koja nema svemirski program, no to ih nimalo ne sprečava da već 20 godina uspješno proizvode softver za svjetsku satelitsku industriju.

Oracle će predstaviti i svoje viđenje na koji će Internet stvari (IoT) oblikovati i utjecati na smjer razvoja digitalne transformacije i poslovanja općenito. Neprestana inovativnost, maksimalno iskorištavanje mogućnosti novih tehnologija i vlastitih resursa te smanjenje rizika poboljšanjem sigurnosnog aspekta, poželjan je pravac razvoja modernog poslovanja.

>>>Osijek postaje regionalno središte ICT-a

Poslovanje u oblaku sada je već nezaobilazno pa će tvrtka Neos prikazati zašto su vlastitu infrastrukturu migrirali na Oracle Cloud Infrastructure te kako se ta infrastruktura pokazala bržom, boljom i jeftinijom od alternativnih rješenja.

Multicom i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET pokazat će kako su kroz najveći nacionalni obrazovni projekt „e-Škole“ koji ima za cilj primjenu suvremenih metoda poučavanja u nastavi te kvalitetnije i transparentnije upravljanje školama, uspješno implementirali jezero podataka (eng. data lake) izgrađeno na Oracle Big Data Appliance tehnologiji.

>>>e-poslovanje: Pripremite se – 2018. bit će godina početka potpune digitalizacije

Tvrtka Infoart iznijet će svoja iskustva migracije sustava upravljanja ljudskim potencijalima na Oracleovu cloud infrastrukturu dok će IN2 predstaviti TMA – vlastiti sustav za upravljanje, nadzor i provođenje marketinških aktivnosti između voditelja programa i principala s jedne strane te voditelja ključnih kupaca i krajnjih kupca s druge strane.

Više informacija o konferenciji koja se ove godine odvija pod sloganom „Next is Now, Your Tomorrow Today“, možete naći ovdje.

19. travanj 2024 16:19