14. veljača 2019.

Veleučilište Vern: Cjeloživotno obrazovanje za konkurentnost na tržištu

U razvijenim društvima cjeloživotno obrazovanje već odavno nije samo jedan od popularnih termina, već nužnost koja pojedincu pruža priliku da ostane konkurentan na tržištu rada. Stjecanje novih znanja i vještina preduvjet su za gotova sva radna mjesta u današnjem svijetu. Napredovanje na bolje pozicije unutar pojedine tvrtke ili potraga za novim zaposlenjem bez toga su praktički nemogući.

Sve to prepoznali su i na Veleučilištu VERN, čija je obrazovna ponuda odnedavno bogatija za sedam novih stručnih programa u segmentu cjeloživotnog obrazovanja. Riječ je o stručnim obrazovnim programima koji počinju u ožujku 2019., a čiji je osnovni cilj prenijeti polaznicima moderna stručna znanja, vještine i spoznaje, kako bi uz dodatne kvalifikacije gradili svoje poslovne karijere i još se uspješnije integrirali na tržište rada u propulzivnim područjima turizma, informacijskih tehnologija (IT), marketinga i komunikacija i sigurnosti.

Vern

Pokretanjem novih programa Veleučilište VERN je dodatno osnažilo ponudu cjeloživotnog obrazovanja na ukupno devet obrazovnih programa, uz dosad postojeće i vrlo tražene licencirane programe „Ispit za turističkog vodiča“ i „Program za voditelja poslovnice“. Predavači na novim programima su akademski stručnjaci Veleučilišta VERN s dugogodišnjim predavačkim i poslovnim iskustvom poput dekana VERN-a prof. dr. sc. Vlatka Cvrtile, komunikacijske stručnjakinje dr. sc. Mirele Holy, dugogodišnje direktorice Turističke zajednice grada Zagreba dr. sc. Amelie Tomašević te ostalih predavača s bogatim iskustvom u područjima brendiranja, programiranja, consultinga, turizma i ugostiteljstva.

Programi se izvode u jednom ili više modula, ovisno o preferencijama polaznika i području obrazovanja, a namijenjeni su širokom krugu kandidata, od osoba koje žele steći dodatna znanja za napredovanje ili promjenu karijere, do mladih koji žele osnažiti svoje predispozicije na tržištu rada te iskusnih stručnjaka koji žele steći dodatna znanja i proširiti mrežu poslovnih kontakata.

- Ponudu programa cjeloživotnog obrazovanja proširili smo u skladu s procjenama i informacijama o potražnji na tržištu rada te u suradnji s našim predavačima, koji uz akademsko posjeduju i bogato poslovno iskustvo iz realnog sektora. S obzirom da je cjeloživotno obrazovanje prepoznato i kao strateški važna tema u Europskoj uniji, vjerujemo da ćemo ekspanzijom ovih programa doprinijeti širenju svijesti o potrebi cjeloživotnog obrazovanja, kroz naš akademski i poslovni ekosustav kao najveća visokoobrazovna grupacija u Hrvatskoj, istaknuo je Igor Buzov, voditelj programa cjeloživotnog obrazovanja na VERN-u.

Novi obrazovni programi:

Turizam:

  • Voditelj restorana i banketa,
  • Voditelj odjela recepcije

Informacijske tehnologije (IT):

  • Programiranje u Javi
  • Front end development

Marketing i komunikacije:

  • Uvod u storytelling
  • Uvod u gerilsko komuniciranje

Sigurnost:

  • Menadžment sigurnosti

Za više detalja o novim programima posjetite https://www.vern.hr/cjelozivotno-obrazovanje/.