18. ožujak 2019.

Virtualni sajam sezonskih poslova: Otkrijte koja su najtraženija zanimanja

U 2018. godini na portalu MojPosao objavljeno je više od 53.000 oglasa što je čak 26% više nego u 2017. S obzirom da je u jednom oglasu moguće naznačiti da se traži više izvršitelja, broj slobodnih radnih mjesta bio je i veći od toga.

Među najtraženijim zanimanjima u 2018. bili su: Trgovac/Prodavač, Konobar/Barmen, Skladištar, Kuhar, Radnik u proizvodnji, Vozač, Pomoćni radnik u kuhinji, Čistač te Programer.

U prva dva mjeseca ove godine objavljeno je preko 2.500 oglasa za područje Turizma i ugostiteljstva. U ukupnom broju oglasa, ovo je kategorija s najvećim brojem oglasa i čini 20% ukupnog volumena na našem portalu.

Najtraženija zanimanja u kategoriji turizam su konobar/barmen, kuhar, pomoćni radnik u kuhinji, pizza majstor, recepcionist.

Zbog sve uspješnijih turističkih sezona u proljeće se naglo povećava potreba za sezonskim djelatnicima, ne samo u kategoriji turizma već i ostalim kategorijama kao što su prodaja (trgovina), promet, transport, pomorstvo te zaštita. U odnosu na 2017. godinu, u 2018. godini broj oglasa za sezonska radna mjesta porastao je za čak 49%.

S druge strane, sve je više posloprimaca koji su spremni raditi sezonski. U 2018. godini 27% posloprimaca više nego godinu ranije označilo je da su spremni raditi sezonski.

Bez dovoljnog broja djelatnika, a posebno onih educiranih i motiviranih, trpi poslovanje svakog poslovnog subjekta. S ciljem bržeg, jednostavnijeg i pravovremenog zapošljavanja upravo takvih djelatnika, MojPosao portal organizira virtualni sajam sezonskih poslova - sezonac.hr.

Sajam najavljujemo za 3. do 10. travnja, a već sad možemo reći kako će poslove oglašavati neka poprilično jaka imena i poželjni poslodavci.