Ukratko

Zaba dobila nagradu za najbolju privatnu banku u RH

Zaba
Andrea Tiberi i Helena Ćorić
Lider
Autor Lider

Magazini Professional Wealth Management (PWM) i The Banker ponovno su prepoznali Zagrebačku banku, članicu Grupe UniCredit, kao Najbolju privatnu banku u Hrvatskoj u 2018. Osim u Hrvatskoj, UniCredit je dobio visoke pohvale za poslovanje i u Rusiji te Srednjoj i Istočnoj Europi (SIE).

Ove prestižne nagrade ističu najnovije trendove u sektoru bankarskih usluga namijenjenih imućnijim klijentima i korisnicima usluga upravljanja imovinom. Žiri sastavljen od međunarodnih sudaca ocjenjivao je banke koje su sudjelovale u natječaju, a ključan faktor u ocjenjivanju bio je način na koji banke isporučuju svoje usluge privatnog bankarstva klijentima. Ostali kriteriji uključivali su ključne pokazatelje uspješnosti koji se tiču: upravljanja portfeljem, raspodjele imovine, dubinskog snimanja, upravljanja rizicima, strategije rasta, službe za korisnike, etičkih faktora, poslovnih modela, razine zadržavanja osoblja i inovacija. Analiza je uključivala ocjenjivanje kako kvalitativnih tako i kvantitativnih informacija. Pobjedničke i visoko pohvaljene banke prepoznate su kao banke čije se usluge izdvajaju od usluga drugih banaka na njihovim tržištima ili regijama.

“Velika nam je čast dobiti nagradu za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj koju dodjeljuje jedna od najrelevantnijih medijskih kuća u Europi. Nagrada potvrđuje našu kvalitetu i snagu koja je također prepoznata i među našim klijentima. Svakodnevno smo posvećeni pružanju najboljeg korisničkog iskustva klijentima, kroz individualan pristup, prilagođene proizvode i usluge te široki know-how kojim za njih stvaramo dodanu vrijednost”, poručila je Helena Ćorić, direktorica Privatnog bankarstva u Zagrebačkoj banci koja je u srijedu u Londonu preuzela nagradu.

Komentari