Ukratko
StoryEditor

Započinje obnova lukova sportske dvorane Arena Zagreb

03. Studeni 2016.
Piše:
Ivana Tarnaj

Lukovi na lamelama sportske dvorane Arena Zagreb hitno se moraju popraviti. Boja na vrhovima je dotrajala, nimalo lijep prizor na samom ulazu u Zagreb. Međutim, u Zagrebačkom holdingu kažu kako je riječ o redovitom održavanju te da će dvorana vrlo brzo ponovno biti besprijekorno lijepa.

- Na lamelama ili lukovima je napravljena priprema za bojanje i radi se o redovitom servisu i održavanju istih, kaže Dinka Pančić iz Odnosa s javnošću Zagrebačkog holdinga.

Inače, za održavanje ovog sportskog objekta troše se milijuni kuna, a kroz sportsku dvoranu u prosjeku godišnje prođe preko 300 tisuća ljudi.

- Temeljem  ugovora o zakupu obveza ZGH tj. Podružnice Arena Zagreb je plaćanje Operativnih troškova objekta a to su: troškovi  funkcioniranja objekta (trošak djelatnika, čišćenja, sigurnost, motornih vozila),  troškovi upravljanja (tehnička i protupožarna zaštita, zakonom propisana ispitivanja, održavanje čelične konstrukcije, građevinsko praćenje) i troškovi održavanja objekta (građevinski radovi, elektro oprema informatička oprema, rasvjeta, tribine, grijanje i hlađenje). Godišnji operativni troškovi iznose oko 9.000.000,00 kn - izvjestila je Pančić.

 

28. travanj 2024 10:12