Korona i biznis
01. prosinac 2016.

20 godina vrhunske radijske produkcije u Hrvatskoj

Gala događaj ‘‘20 godina vrhunske radijske produkcije u Hrvatskoj‘‘ u hotelu Esplanade okupio je ugledne članove političkog, diplomatskog, društvenog, gospodarskog, kulturnog i sportskog života. Organizatori događaja, koji je još jednom pokazao snagu radijske industrije u Hrvatskoj, su lideri u istom području, radijski nakladnici Narodni radio, Antena Zagreb, Radio Dalmacija, Enter Zagreb i Gold FM te agencije Media servis, Radijski Festival i All Market Media.

U cjelovečernjem programu u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade koje je redateljski potpisao Goran Kulenović okupljenima su kroz multimedijalni doživljaj predstavljeni svi segmenti vrhunske radijske produkcije, uz nastup proslavljenog dvojca 2Cellos.

2Cellos_inlay

Organizatori - stvaratelji trendova u radijskoj industriji u Hrvatskoj ali i šire, pokazali su kako se, unatoč neprestanim izazovima, radijska industrija u Hrvatskoj kontinuiralo razvijala. Ova je priča pokazatelj hrvatskog uspjeha i dokaz da je radio, kao jedan od najstarijih i najuspješnijih medija, i dalje sveprisutan. Tako je, prevladavajući sve izazove modernog doba i razvoja tehnologije radijska industrija u Hrvatskoj zadržala sve visoke profesionalne principe, investirala u kadrovske i tehnološke segmente, te osigurala konkurentnost hrvatske radijske scene na europskom, ali i svjetskom tržištu.

Istraživanje europskog medijskog tržišta

Jačanju snage radijskog medija svjedoči i najnovije istraživanje europskog medijskog tržišta  koje je provela Europska radiodifuzijska unija, a koje pokazuje da je upravo radio medij kojemu se najviše vjeruje. Snaga radija vidljiva je i uslijed modernizacije koja je potpuno promijenila sliku medija i njihovo funkcioniranje. Osim što je radijski medij i u dinamičnim vremenima i izazovima moderne tehnologije zadržao svoju publiku, stvorio je i nove generacije radijskih slušatelja.

Radio je danas bolji, brži, dostupniji pa se tako i komunikacija s konzumentima razvila od  jednosmjerne u interaktivnu kroz nove multimedijske platforme putem kojih dopire do željenog targeta te rekordne slušanosti i prihoda.

Zbog izravnog i brzog prijenosa svih vrsta informacija prema konzumentu, radio je jedan od najmoćnijih medija koji svakodnevno stvaraju javno mnijenje u svim bitnim područjima. Sadržaj radijskog medija prati konzumenta kroz dan i utječe na njegove potrošačke navike te putem selektiranih poruka namijenjenih targetiranoj skupini slušatelja oglašivači ostvaruju veći i efikasniji doseg željene informacije.