Zeleno i digitalno
StoryEditor

Zelena energetska zadruga pozvala na grupnu nabavu solarnih elektrana

02. Kolovoz 2023.

Zelena energetska zadruga (ZEZ) je putem neprofitnog servisa Na sunčanoj strani početkom srpnja pozvala fizičke i pravne osobe s područja Zagreba i Zagrebačke županije da se uključe u grupnu nabavu solarnih elektrana. Poziv na sudjelovanje u grupnoj nabavi otvoren je do 10. kolovoza, a veći broj sudionika pomoći će ostvariti bolje uvjete nabave opreme i ugradnje za sve uključene, navodi se u priopćenju za medije.

– Proces grupne nabave pokrenuli smo s ciljem da svima koji se ‘bore‘ s razumijevanjem ponuda za opremu, izborom instalatera, osiguranjem termina ugradnje, promjenama u cijenama i drugim aktualnostima na tržištu, proces realizacije solarne elektrane učinimo bržim, jednostavnijim i isplativijim. Grupnu nabavu do sada smo testno proveli dva puta i upravo se podrška na svakom koraku realizacije koju pružamo putem servisa Na sunčanoj strani pokazala ključnim benefitom – pojasnila je Veselina Harabajs, voditeljica poslovnog razvoja Zelene energetske zadruge.

ZEZ-ova grupna nabava podrazumijeva nabavu opreme i usluge ugradnje solarne elektrane. U suradnji s partnerskim instalaterima solarnih elektrana servisa Na sunčanoj strani, zadruga je za sudionike pripremila dvije opcije nabave koje se razlikuju s obzirom na postojanost opreme i usluge na tržištu, rokove garancije i podrške nakon ugradnje, te zadovoljstvo opremom i instalaterom dosadašnjih korisnika servisa Na sunčanoj strani. Konačna količina opreme i broj sudionika grupne nabave odredit će popust koji će sudionici ostvariti sudjelovanjem u ovakvom procesu realizacije solarne elektrane. Ugradnje solarnih elektrana predviđene su do kraja 2023.

– Grupnom nabavom želimo osnažiti građane za ulaganje u solarnu energiju koje će im se isplatiti, ali i koje će za njih biti što jednostavnije i brže. Time želimo da na isto potaknu i svoje susjede i poznanike, a posljedično i da potaknu što veće korištenje solarnog potencijala Hrvatske – rekla je Harabajs. 

Na sudjelovanje su pozvane fizičke i pravne osobe koje planiraju realizaciju solarne elektrane na području Zagreba i Zagrebačke županije.

27. travanj 2024 11:12