Život
StoryEditor

Gap želi postati popularan kao Barbie, pa je preuzeo šefa Mattela

19. Kolovoz 2023.
Novi direktor Gapa, Richard Dickson, u Mattelu je radio dva desetljeća, a zaslužan je za osvježavanje brenda i uvođenje uključivih lutkica u ponudu

Da posrnuli američki modni brend Gap ne odustaje od svojih snova, potvrđuje i nedavni potez imenovanja bivšeg glavnog operativnog direktora Mattela, Richarda Dicksona, svojim novim glavnim direktorom. Nakon što je suradnja s popularnim Kanye Westom doživjela fijasko, sad se nadaju da će novi šef u kompaniju uspjeti unijeti malo ružičaste magije.

Nakon objave o imenovanju Dicksona, dionice kompanije su narasle za devet posto što je vodstvo protumačilo kao znak da idu u dobrom smjeru. Dickson je u Mattelu radio punih dvadeset godina, a zaslužan je za osvježavanje brenda Barbie i uvođenje uključivih lutkica u ponudu.

Problematična kompanija

Kako prenosi Reuters, Gap je zabilježio pad potražnje za svojim proizvodima. Troškove su pokušali smanjiti restrukturiranjem, odnosno otkazima, a rastući problemi pokrenuli su spekulacije u vezi prodaje jednog ili više brendova. Novi izvršni direktor, kazao je Reutersu analitičar Simeone Siegel, trebao bi pomoći Gapu da otkriju što brend zapravo jest i što želi predstavljati, a pritom se pobrinuti da njegova vrijednost ne pada. Dickson se za novi poslovni izazov odlučio na vrhuncu popularnosti Barbie (zahvaljujući filmu), a osim u Mattelu radio je u Bloomingdale‘su te je suosnivač Gloss.com, prve online trgovine luksuzne kozmetike. Gloss.com je 2000. kupio Estee Lauder.

04. svibanj 2024 02:06