Život
StoryEditor

Justin Timberlake prodao svoj glazbeni katalog za sto milijuna dolara

27. Svibanj 2022.
Justin Timberlake

Londonska kompanija Hipgnosis Sounds postala je vlasnica autorskih prava na preko dvjesto hitova popularnog američkog pjevača i hitmejkera

Nakon Bob Dylana, Bruce Sprinsteena, Stevie Nicks i vlasnika prava na djela David Bowieja, američki glazbenik Justin Timberlake odlučio je prodati autorska prava na svoj dosadašnji rad. Postavši tako bogatiji za 100 milijuna dolara, Timberlake je svoj glazbeni katalog prodao kompaniji Hipgnosis Sounds. Ta londonska kompanija postala je vlasnikom autorskih prava za preko dvije stotine pjesama kojima je Timberlake autor i koautor.

Dvadeset godina karijere

U njihovom se portfelju sada nalaza hitovi poput SexyBack, Can'T Stop the Feeling, ali i pjesme koje je Timberlake napisao kao član boy benda NSYNC.

Kako je glazbenik izjavio u priopćenju, raduje ga što je postao partner s Hipgnosisom budući da oni cijene umjetnike i njihov kreativni rad te su oduvijek snažno podržavali kantautore i storytellere.

Inače, Timberlake je u biznisu preko dvadeset godina i to prvo kao jedan od pjevača popularnog benda NSYNC, a potom kao solo umjetnik koji iza sebe ima izdanih pet studijskih albuma (od kojih je četiri bilo na prvom mjestu najprodavanijih), deset nagrada Grammy, jednu nominaciju za nagradu Oscar.

17. svibanj 2024 12:38