Život
StoryEditor

Luksuzna grupa LVMH preuzima proizvođača nakita, grupu Pedemonte

02. Prosinac 2022.

Grupa Pedemonte nastala je prije dvije godine integracijom različitih, nezavisnih proizvođača, a trenutno je u vlasništvu Equinoxa

Luksuzna grupa LVMH službeno je objavila preuzimanje proizvođača nakita, grupu Pedemonte koja zapošljava 350 artisana i radnika na svoje tri lokacije u Valezi i Valmadonni (sjeverna Italija) te u Parizu. Integracija Pedemontea, prenosi HypeBeast, omogućit će LVMH-u da poveća proizvodne kapacitete te proširi ponudu rastuće kategorije luksuznog nakita.

Grupa Pedemonte nastala je prije dvije godine integracijom različitih, nezavisnih proizvođača poput Villa Pedemonte Atelier i Vendorafa koji imaju nekoliko desetljeća dugu tradiciju i iskustvo izrade nakita, a trenutno je u vlasništvu Equinoxa.

Strateški potez

U ovom trenutku, nije poznato po kojoj cijeni LVMH planira preuzeti Pedemonte, ali je sasvim sigurno da im je to mudar strateški potez. Kako su izjavili iz LVMH-a, akvizicijom će ojačati poziciju na talijanskom tržištu te nastaviti podržavati ekosistem tvrtki koje doprinose uspjehu čitave grupe.

U spomenuti ekosistem, odnosno portfelj LVMH-a, ubrajaju se poznati igrači iz svijeta satova i nakita poput Chaumeta, Tiffany&Co-a, Bulgarija, Hublota, FRED-a, TAG Heuera i Zenitha.

– S Pedemonteom, kompanije će dobiti partnera čiji će know-how podržati njihov rast i omogućiti im da budu lideri na tržištu luksuznog nakita – naveli su iz LVMH-a, dok je izvršni direktor grupe Pedemonte, Gian Andrea Garrone, naveo da su ponosni što postaju dio prestižne kompanije te smatraju da će to osigurati snažniji razvoj, usvajanje novih vještina zaposlenika, ali novih tehnologija.

02. svibanj 2024 00:21