Život
StoryEditor

Netflix popularni Stranger Things pretvara u entertainment franšizu

10. Srpanj 2022.
 

Golema količina fanova koji su na seriju potrošili 1,15 milijardi sati, imaju potencijal postati kupci zbog čega će likovi i priče zaigrati u filmu, igricama, kazališnim predstavama i pojaviti se na proizvodima

Nakon što je SF serija braće Duffer Stranger Things potvrdila status najgledanije Netflixove serije na engleskom jeziku, streaming div je odlučio pretvoriti je u franšizu. Drugim riječima, likove i priče iz Stranger Thingsa planiraju proširiti na film, kazališne predstave, igrice i proizvode.

Kako je za Reuters izjavio potpredsjednik Netflixa i prva osoba koja je pročitala scenarij i založila se produkciju, Matthew Thunell, u kompaniji su zatečeni golemim uspjehom serije koja pripovijeda o snazi prijateljstva i njegovoj pobjedi nad zlom.

– Glavni razlog zbog kojeg je doživjela toliki uspjeh jest što se priča vrti oko te univerzalne ideje, snage prijateljstva – kazao je Thunell.

Inovativni projekti

Zbog toga je seriju i zavoljela šira publika; ne samo nerdovi, fanovi znanstvene-fantastike i fantasyija ili pak gledatelji koji su odrastali tijekom osamdesetih pa im je serija došla kao svojevrsni nostalgični vremeplov. Golema količina fanova koji su na seriju potrošili 1,15 milijardi sati, imaju potencijal postati kupci, a to je, dakako, razlog zbog Netflix pretvara Stranger Thingsa u klasičnu entertainment franšizu.

Već sad, moguće je u Walmartu kupiti pizzu s ananasom i jalapeno papričicama Surfer Boya ili pak kuglu Magic 8 od Hasbroa. Također, fanovi će moći sudjelovati u istraživanjima Hawkins National Laboratoryija, atrakciji koja će svoja vrata otvoriti u New Yorku, San Franciscu i Londonu.

– Počinjemo ispočetka i to nam daje slobode za inovacije i isprobavanje novih stvari – kazao je Reutersu Josh Simon, potpredsjednik odjela potrošačkih proizvoda u Netflixu.

Streaming platforma potpisala je i novi ugovor s braćom Duffer o produkciji pete, spin-off sezone, ali i live TV adaptacije japanske mange 'Death Note'.

04. svibanj 2024 13:30