Život
StoryEditor

Nivea povukla reklamu koja je razbjesnila marokanske i hrvatske potrošače

17. Prosinac 2022.

Na društvenim su platformama korisnici pozivali i na bojkot Nivee koja je ovim potezom, kako tvrde, pokazala da je običan „bully“, a ne brend koji brine za svoju publiku

Govoreći nogometnim rječnikom, njemačka kompanija Nivea si je zabila autogol! Naime, nakon niti 12 sati od objave, bijesni su je korisnici društvenih mreža natjerali da izbriše fotografije marokanske i hrvatske nogometne navijačice koje tuguju zbog poraza u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva.

Naravno, brisanje je pratila isprika marokanskim i hrvatskim navijačima koje su uvrijedili objavom te naveli da ‘vide sjajne uspjehe nogometne reprezentacije i slave s njima‘. Također, uvjeravaju da će ubuduće poduzeti mjere da opravdaju očekivanja visokih standarda u svim dijelovima njihove komunikacije.

Salva uvreda

Sličnu ispriku uputili su i marokanskim korisnicima koji su objavu doživjeli kao likovanje Nivee nad njihovim porazom u utakmici s Francuskom.

Da podsjetimo, Nivea je fotografijama reklamirala svoju micelarnu vodu te uz portrete marokanske, odnosno hrvatske navijačice obojane bojama nacionalnih zastava, poručile da micelarna briše sve osim suza (u hrvatskom slučaju) te sve osim nasljeđa (u marokanskom slučaju).

S izuzetkom francuskih i argentinskih fanova, većina korisnika ih je zasula negativnim komentarima tvrdeći da je riječ o izuzetno lošem PR potezu, ruganju momčadima koje su ostvarile izuzetne rezultate i ostavile srce na terenu.

Na društvenim su platformama pozivali i na bojkot neempatične Nivee koja je ovim potezom, kako tvrde, pokazala da je običan ‘bully‘, a ne brend koji brine za svoju publiku.  

04. svibanj 2024 03:01