Život
StoryEditor

Obećana zemlja: Prada sponzorira kinesku žensku nogometnu reprezentaciju

12. Srpanj 2023.
Ugovor o sponzorstvu potpisan je netom prije odlaska momčadi u Australiju gdje će se održati FIFA-ino Svjetsko nogometno prvenstvo za žene

Otkad je proglašen kraj pandemije, zapadnjački su brendovi (posebno modni) krenuli u osvajanje obećane zemlje Kine čiji su potrošači, kako se pokazalo, itekako spremni trošiti na luksuz. Prada je tako u ponedjeljak objavila da su sklopili partnerstvo s Kineskom ženskom nogometnom reprezentacijom.

Ugovor o sponzorstvu potpisan je netom prije odlaska momčadi u Australiju gdje će se održati FIFA-ino Svjetsko nogometno prvenstvo za žene.

Momčad nazvana ‘Čelične ruže‘ broji 23 igračice, a sve će tijekom svečanih događanja i putovanja nositi odjeću te talijanske modne kuće. Službena uniforma koja se sastoji od crnog blejzera i hlača te Prada mokasinki dizajnirana je je kako bi momčadi dala ‘svjež i suvremen imidž izvan terena‘, poručili su iz Prade.

Sportske ambicije

U priopćenju su dodali i da je kineska ženska nogometna reprezentacija stekla globalnu reputaciju i izvor je inspiracije mnogim mladim sportašicama. Reprezentacija je lani osvojila Azijski kup, a na Svjetskom prvenstvu koje počinje 22. srpnja, zaigrat će prvo protiv Danske. Nakon Svjetskog prvenstva, Prada će nastaviti svoje partnerstvo s timom na Azijskim igrama 2023., Olimpijskim igrama u Parizu 2024. i ‘ostalim važnim ljetnim natjecanjima‘.

Kako piše Hypebeast, ovo je tek jedno od Pradinih suradnji s kineskim sportašima. Prošle je godine brend ambasadorima brenda imenovao kineskog košarkaša Shuyu Yuanga i olimpijskog stolnotenisača Ma Longa.

Dodatno, Prada je angažirala četiri olimpijska sportaša — bacača kugle Gonga Lijiaoa, maratonca Li Zhixuana, vaterpolista Xiong Dunhana i Yang Shuyu — za Douyin kampanju 2022. godine.

26. travanj 2024 21:31