Život
StoryEditor

Otkriveni honorari omiljenih junaka iz serije Stranger Things

18. Srpanj 2022.

U trećoj sezoni Stranger Thingsa, najplaćeniji je bio dvojac Winona Ryder i David Harbour koji su dobivali 350 tisuća dolara po epizodi

Iako su početkom mjeseca izašle i posljednje epizode četvrte sezone, zabavna i napeta SF serija braće Duffer, Stranger Things ne prestaje puniti medijske stupce. Tako je, primjerice, portal HypeBeast danas objavio listu honorara glumačkih zvijezda i to za prvu i treću sezonu. Iako ne raspolažu podacima za ovu posljednju, pretpostavlja se da su glumci ispregovarali bolje uvjete ili barem ozbiljne bonuse s obzirom na globalni uspjeh i činjenicu da je postala najgledanija serija na engleskom jeziku u povijesti Netflixa.

Dosad, najviši honorari isplaćeni su Winoni Ryder i Davidu Harbouru koji su odigrali uloge Joyce Byers i Jim Hoppera te u prvoj dobivali sto, odnosno 80 tisuća dolara po epizodi, a u trećoj 350 tisuća dolara po epizodi.

Sa 20 na 300 tisuća

Iako su Winona i Harbour honorare gotovo učetverostručili, najveću je povišicu dobila Millie Bobby Brown koja je sjajno odglumila superjunakinju Eleven. Ona je, naime, u prvoj sezoni zarađivala 20 tisuća dolara po epizodi, a u trećoj oko 300 tisuća.

Njeni kolege, Finn Wolfhard (Mike), Gaten Matarazzo (Dustin) i Caleb McLaughlin (Lucas) također su u prvoj sezoni dobivali po 20 tisuća dolara, dok su u trećoj cifru digli na 250 tisuća dolara po epizodi.

Sadie Sink (Max) koja se castu pridružila u drugoj sezoni isprva je, prema HypeBeastu, dobivala 150 tisuća dolara, a potom u trećoj 250 tisuća po epizodi. Isti je iznos ispregovarala Maya Hawke (Robin) koja je stigla u trećoj sezoni. Ekipa starijih tinejdžera – Natali Dyer (Nancy), Joe Keery (Steve) i Charlie Heaton (Jonathan) u trećoj su sezoni bili plaćeni 150 tisuća dolara po epizodi.

03. svibanj 2024 00:02