Život
StoryEditor

Poznat datum lansiranja kolaborativne kolekcije H&M x Mugler

27. Ožujak 2023.
Kolekcija slavi viziju odvažnog Manfreda Muglera te sadrži komade prepoznatljivih krojeva, bodije i obrađeni traper

Ljubiteljice mode konačno su dočekale datum lansiranja kolaborativne kolekcije švedskog lanca H&M i luksuznog modnog brenda Mugler. Od 11. svibnja na police H&M-ovih trgovina stižu komadi koje, u suradnji s ekipom iz H&M-a, potpisuje kreativni direktor Muglera, Casey Cadwallader, a ako je suditi po dosadašnjim uspjesima ovakvih partnerstva, kolekcija će se rasprodati u trenu.

Modnu kuću Mugler osnovao je 1973. francuski dizajner Manfred Thierry Mugler koji je sa svojim prvim radovima pokazao da se ne boji kršiti modna pravila. U svijet mode uveo je krojeve koji slave ženska tijela, koketiraju s kazališnom kostimografijom, rodnom fluidnošću i iluzijom.

Spoj povijesti i budućnosti

Mugler je preminuo prošle godine, a njegovo mjesto zamijenio Cadwallader koji se kompaniji pridružio još 2018. Cadwallader slijedi viziju osnivača brenda, a kroz svoje kreacije želi privući mlađu generaciju te ih upoznati s utjecajem i značajem Muglera.

Rasprava o projektu s H&M-om započela je prije Muglerove smrti, a njen je cilj ujediniti povijest sa sadašnjošću, ali i budućnošću kuće. Kolekcija tako sadrži klasične, prepoznatljive siluete koji će se prodavati po pristupačnoj cijeni.

Kako je u priopćenju za medije kazao Cadwallader, kolekcija slavi sve ono što definira Mugler kao jednu od vodećih modnih kuća i svaki je komad autentičan, od bodija koji su postali simbol njihovog dizajna, pa do oštrog kroja i obrađenog trapera.

Nadaju se da će te ‘ikone dizajna‘ najbolje svjedočiti utjecaju kuće Mugler na svijet mode. Kolekcija H&M x Mugler uključuje žensku odjeću, mušku odjeću i modne dodatke, a osim u fizičkim trgovinama od 11. svibnja će biti dostupna i u H&M webshopu.

25. travanj 2024 23:37