Život
StoryEditor

Princ Harry i Meghan na putu da postanu najbogatiji „selebriti“ par

14. Prosinac 2022.

Sviđalo se to publici ili ne, kraljevski par bi u narednih deset godina mogao vrijediti vrtoglavih milijardu dolara

Iako su nemilosrdni internetski korisnici novom dokumentarnom serijalu o životu princa Harryija i Meghan Markle na IMDB-u dali ocjenu – 3.2, šefovi u Netflixu radosno trljaju ruke. Naime, prve tri epizode ‘Harry i Meghan‘ ostvarile su 81,55 milijuna sati gledanja, a više od 28 kućanstava pogledalo je barem dio serijala koji će nastavak dobiti u četvrtak. U Velikoj Britaniji je to bio najgledaniji sadržaj prošli tjedan, dok je na globalnoj razini bolje rezultate, u kategoriji sadržaja na engleskom jeziku, ostvarila samo humoristična drama ‘Wednesday‘. Sadržaj dokumentarca, odnosno ‘prava istina‘ o kraljevskom paru koji se odrekao titule i preselio u Ameriku polarizirala je javnost.

I dok ih je dio publike slavio i u komentarima potopio kraljevsku obitelj, drugi su osudili njihovo ‘cviljenje‘ te ih prozvali zbog traženja pozornosti, licemjerstva i to posebno jer su od Netflixa zaradili navodnih 88 milijuna funti. No, bez obzira na ukuse, činjenica je da će honorar streaming platforme gurnuti Harryija i Meghan među najplaćenije ‘selebriti‘ parove na svijetu, a neki predviđaju da bi u narednih deset godina mogli bogatstvo povećati na milijardu dolara te postati najuspješniji bračni par u industriji zabave.

Lukrativni poslovi

Naime, od Megxita, Harry i Meghan su potpisali lukrativne ugovore s Netflixom i Spotifyijem vrijedne više od 100 milijuna funti, a princ Harry je izdavanje tri knjige s Penguin Random Houseom naplatio 18,4 milijuna funti. U rujnu 2020. par je otkrio da, preko svoje kompanije Archwell Production, ulazi u partnerstvo s Netflixom te da planiraju razvijati sadržaj koji ‘informira, ali i ulijeva nadu‘. U sklopu tog ‘deala‘ je i produkcija animirane serije Pearl koju je kreirala Meghan i to u suradnji s vrhunskim timom vanjskih suradnika i producenata iz vlastite kompanije. U međuvremenu, s platformom Spotify lansirala je i vlastiti podcast ‘Archetypes‘ za koji je dobila 15 milijuna funti. Također, kako prenosi Daily Mail, superpar će nastaviti sa svojim pojavljivanjima i gostovanjima na događajima koje naplaćuju i do milijun dolara.

Kad je pak o kraljevskoj imovini riječ, princ Harry i njegov brat William od majke Diane naslijedili su 21 milijun funti koji su bili ‘zaključani‘ u fondu do njihove 25. godine, a, prema procjenama, vrijednost te imovine s vremenom je narasla za 20 milijuna dolara.

Također, mladi princ bi trebao naslijediti sedam milijuna funti od pokojne kraljice Elizabete tako da se njegovo trenutno bogatstvo (ne računaju li se dodatni poslovi) procjenjuje na 20 do 30 milijuna funti dok je Meghan „teška“ četiri milijuna od čega je dva zaradila glumeći u seriji Suits. U svakom slučaju, iako su se odrekli ‘kraljevske‘ plaće, Meghan i Harry nemaju nikakvog razloga brinuti za materijalnu sigurnost u budućnosti.

01. svibanj 2024 12:35