Život
StoryEditor

Svemirska moda: Prada dizajnira odijela za NASA-ine astronaute

09. Listopad 2023.

Da stil nije rezerviran samo za zemaljske putešestvije odlučila je pokazati modna kuća Prada koja dizajnira svemirska odjela za nadolazeću NASA-inu misiju.

U partnerstvu s kompanijom koja stoji iza prve komercijalne svemirske postaje i službeni je dobavljač opreme za NASA-ine astronaute, Axiom Spaceom, dizajnirat će odijela za lunarnu misiju Artemis III. Ta misija planirana za 2025. prvo je slijetanje na Mjesec s posadom nakon Apolla 17 te prva na kojoj će sudjelovati žena.

Inovativni brend

– Tehnološki razlozi za suradnju s kompanijom poput Prade naizgled nisu očiti, ali ona je mnogo više od obične modne kompanije. Oni, zapravo, rade tehnološki izuzetno napredne stvari – kazao je rekao je Michael Suffredini, izvršni direktor Axiom Spacea.

Komadi koji će nastati u suradnji s Pradom bit će nadogradnja trenutnih svemirskih odijela Exploration Extravehicular Mobility Unit (xEMU). Glavni doprinos Prade bit će vidljiv kroz vanjske slojeve čija je uloga štititi unutarnje odijelo od izazova iz okoliša poput mjesečeve prašine a da pritom ne utječu na ukupnu mobilnost.

Direktor marketinga Prade, Lorenzo Bertelli, u najavi suradnje podsjetio je publiku na odijela koja su kreirali za jedriličarski tim Luna Rossa devedesetih godina i koji potvrđuju da kompanija posjeduje znanje i iskustvo potrebo za rad s kompozitnim materijalima.

26. travanj 2024 22:10