Život
StoryEditor

Teslin model Y od sad dostupan i domaćim kupcima

26. Kolovoz 2022.
Tesla model Y

Teslin model Y, električni SUV od sada je dostupan i kupcima u Hrvatskoj s početnom cijenom od 449.990 kunn s isporukama koje počinju u prosincu 2022. Kako se Tesla uvijek hvali značajnim dometom, to krasi i ovaj model čiji visokoučinkoviti pogonski sklop uz savršenu aerodinamiku Tesle omogućuje prelazak do 455 kilometara s jedinim punjenjem.

Model Y s pogonom na stražnje kotače Teslina je najpovoljnija ponuda u asortimanu modela Y. Standardno dolazi s autopilotom, premium interijerom (grijana prednja i stražnja sjedala, grijani upravljač…) i premium audio koji uključuje 13 zvučnika, 1 subwoofer, 2 pojačala i impresivan zvuk.

Slično varijantama s pogonom na sve kotače i performance modelom, prednji prtljažnik i djeljiva sklopiva sjedala u drugom redu pružaju maksimalnu zapreminu tereta od 2158 litara. Ako imate više prtljage za nositi, model Y sa stražnjim pogonom također može vući 1600 kilograma.

Model Y s pogonom na stražnje kotače povezuje se s aplikacijom Tesla Mobile za jedinstvene značajke kojima se lako pristupa kao što su daljinsko otključavanje, daljinsko predkondicioniranje, praćenje lokacije, način rada ograničenja brzine i još mnogo toga. Najveća brzina ovog automobila iznosi 217 km/h, dok mu do stotke treba 6,9 sekundi.

Što se tiče ostalih modela iz obitelji Y, tu je Model Y Long Range koji prelazi čak 533 kilometra, dok mu je početna cijena 524.990 kuna. A tu je i Model Y Performance s dosegom od 514 kilometara i cijenom od 549.990 kuna.

04. svibanj 2024 17:00