Život
StoryEditor

U svega nekoliko sati Elon Musk zaradio milijun dolara na neobičan način

13. Listopad 2022.

Miris ‘spaljene kose‘ prodaje Muskova kompanija The Boring Company koja inače planira izgraditi najveću mrežu podzemnih tunela u Americi

Najbogatiji čovjek na svijetu, Elon Musk, nastavio je s neobičnim poslovnim pothvatima i lansirao - parfem. Pratitelje na Twitteru je, u svom stilu, obavijestio da je ulazak u svijet parfema logičan budući da se preziva Musk (engl. mošus), a s obzirom na to da se u biznis svijetu pozicionirao kao ekscentrik, njegov parfem miriše na – spaljenu kosu.

‘Burnt Hair‘ realizirala je njegova kompanija The Boring Company, a Musk se jučer pohvalio da je u svega nekoliko sati prodao 10 tisuća komada i zaradio milijun dolara.

Ekscentrični proizvodi

Inače, na stranici kompanije se ne može saznati kakve note zadržava njegov ‘Burnt Hair‘ već da je ‘esencija nepodnošljive požude‘ zapakirana u rubin-crvenu bočicu s kristalnim čepom. Također, obećavaju da ćete se s tim mirisom istaknuti u gužvi, biti zapaženi dok hodate zračnom lukom.

Ovaj mirisni prvijenac nije jedini neobični proizvod kojeg je Musk lansirao proteklih godina. Tijekom 2020. na tržište je, u sklopu Tesle, izbacio prvu tequilu, ali i kratke hlačice kojom slavi pobjedu nad investitorima koji su se kladili da neće biti uspješan proizvođač električnih vozila. Njegova kompanija The Boring Company je pak prodavala bacače plamena i to po cijeni od 500 dolara, ali rasprodala 50 tisuća kapa s logotipom.

No, njezin temeljni biznis nema nikakve veze ni s kapama ni parfemima već s podzemnim tunelima. Prije pola godine, prikupili su 675 milijuna dolara za izgradnju mreže podzemnih tunela za prijevoz ljudi i tereta po američkim gradovima, a njena se ukupna vrijednost procjenjuje na 5,7 milijardi dolara.

03. svibanj 2024 04:55