Život
StoryEditor

Započela crowdfunding kampanja na Croinvestu kojom se prikupljaju sredstva za pomoć Ukrajini

11. Ožujak 2022.
Crowdfunding kampanja za Ukrajinu

Ukrajinci u domovini i izbjeglištvu iz dana u dan trebaju sve veću pomoć svijeta. Caritas Križevačke eparhije pokrenuo je u petak u Hrvatskoj kampanju grupnog financiranja Srcem cijelim uz Ukrajinu. Kampanja je pokrenuta na crowdfunding platformi Croinvest. Građani svoje donacije mogu uplaćivati u kunama i kriptovalutama. Prvi cilj akcije je prikupiti tristo tisuća kuna.

Caritas Križevačke eparhije pomaže izbjeglicama iz Ukrajine koje su stigle u Hrvatsku, no prikupljena financijska sredstva usmjeravat će i prema potrebitima u Ukrajini.

- Stanje u Ukrajini sve je teže. S istoka zemlje pristiže velik broj izbjeglica, a na zapadu u bolnici u Lavovu ponestaje lijekova, medicinskih potrepština i zaliha krvi. U kontaktu smo s Veleposlanstvom Ukrajine u Zagrebu te svećenicima u Ukrajini. Upravo od njih iz prve ruke dobivamo informacije o težini situacije na terenu. Građane molimo da se uključe u našu humanitarnu akciju, a mi ćemo njihove donacije preusmjeravati najpotrebitijima - kazao je Nenad Krajačić, ravnatelj Caritasa Križevačke eparhije.

Prva sredstva prikupljena crowdfunding kampanjom uputit će se u bazilijanski samostan u Lavovu gdje je trenutačno smješteno više od stotinu izbjeglica iz gradova koje je okupirala ruska vojska te onih koji su pod njezinom danonoćnom paljbom.

- Molim naše sugrađane da se prisjete Domovinskog rata i potreba koje u ratu imaju djeca, stari, bolesni, gladni te oni koji su ostali bez doma. Molim ih za solidarnost s narodom Ukrajine te da im koliko mogu, s ljubavlju pomogu u materijalnom vidu. Sada je svaka kuna pomoći Ukrajincima uistinu vrijedna - poručio je Milan Stipić, biskup Križevačke eparhije.

26. travanj 2024 22:40