Znanja
StoryEditor

3. Godišnja ZŠEM financijska konferencija

30. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Zagrebačka škola ekonomije i managementa sa zadovoljstvom objavljuje da će se 3. Godišnja ZŠEM financijska konferencija održati u Zagrebu, u petak, 23.05.2014. Tema ovogodišnje konferencije je: “Emerging Markets After the Quantitative Easing“.

Od početka globalne financijske krize koja je započela 2008.godine, razvijeni svijet je imao mogućnost poslovanja u uvjetima niskih kamatnih stopa. Prethodno navedeni uvjeti su doveli do snižavanja troška kapitala mnogim zemljama u razvoju i dopustili im ostvarenje većih deficita nego li je to bio slučaj u prošlosti. Međutim, upoznati smo s činjenicom da okruženje u kojem djeluju niže kamatne stope nije dugoročno održivo.

Što se dogodi kad Federalni sustav rezervi i Europska centralna banka počnu dizati kamatne stope? Kako će više kamatne stope utjecati na zemlje u razvoju Jugoistočne Europe? Da li će zemlje u razvoju biti u mogućnosti financirati svoj deficit kada realne kamatne stope narastu? – ovo su samo neka od pitanja o kojima će raspravljati vrhunski stručnjaci.

Glavni govornici na konferenciji su Alastair Newton (svjetski geopolitički analitičar) i Tom Pelcz (uvršten u top pet svjetskih tehničkih analitičara), obojica iz Nomure.

Osim njih, svoj su dolazak potvrdili James Roaf (glavni predstavnik IMF-a za JI Europu); Christian Keller (Head of Research for Emerging Europe, Middle East and Africa (EEMEA), Barclays); Ludwik Sobolewski (CEO of Bucharest Stock Exchange); Piotr Kowalski (šef Fitch Ratings-a za JI Europu).

Također, na konferenciji će biti održana bonus radionica, od strane Barclays-a. Tema radionice je: "Practical applications of derivatives for borrowers: Implications of recent capital and regulatory reforms."

Ostale informacije mogu se naći na stranici konferencije www.financije.net .

20. travanj 2024 11:13