Znanja
StoryEditor

3 tehnološka uvjeta koje moraju ispuniti uspješne tvrtke

30. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Najuspješnija poslovna carstva razvila su se zahvaljujući uspješnom strateškom planu. Kada su tvrtke odlučile osnažiti svoj poslovni model, u obzir su uzele faktore kao što su stupanj zadovoljstva mušterija i tehnološki napredak

Ako razmišljate o uvođenju novih tehnologija, važno ih je ukomponirati u vaš način rada i moći procijeniti hoće li se uklopiti u vaš program. Razmišljati na takav način puno je važnije, nego samo pratiti tehnološke trendove. No, koje bi  moderne poslovne tehnologije trebali koristit već danas, pod obavezno?

 Ovo su tri  za koje se stručnjaci slažu da su esencijalne za svaki biznis.

1. Predviđanje budućnosti analizama podataka

Mnoge tvrtke skupljaju velike količine podataka i informacija. Kako interpretirati te podatke ono je što odvaja uspješne kompanije od onih manje uspješnih. Promatranje događaja iz prošlosti i sadašnjosti kako bi se dobila slika budućnosti pomoću gomile prikupljenih podataka i statističkih mjerenja ono je što čini ovakvu vrstu analiza vrlo korisnom.

One vam mogu, primjerice, dati mogućnost da prognozirate za koliko će se točno povećati promet, i kada će se vratiti uloženi novac u neki projekt. Ovakvi modeli ne trebaju i neće biti savršeni, no dobro osmišljeni model analize dati će vam prednost nad konkurentima.

2. Brza dostupnost i lak pristup vašoj usluzi i proizvodima

Kada god to požele, mušterije i potencijalni partneri trebali bi moći doći do vas i informacija o vašim proizvodima ili uslugama. Razvoj mobilnih aplikacija i velika dostupnost interneta omogućava tvrtkama da budu u kontaktu s onima koji ih trebaju 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Treba pripaziti na to koliko vaša web stranica uistinu dobro radi. Otvara li se brzo, da li ju osvježavate novim informacijama? To su sve vrlo bitni detalji koji vam mogu pomoći da postanete ili ostanete konkurentni na tržištu.

3. Povećanje sigurnosti

Curenje podataka na internetu i hakiranje samo su neki od problema u modernom poslovnom svijetu. Poslovanje iz  oblaka omogućuje tvrtkama da cijeli dan transferiraju informacije, što je ujedno blagoslov i prokletstvo. Veća dostupnost i obujam informacija znači i veću ranjivost baze podataka. Potaknite zaposlenike da koriste kompliciranije šifre i screen-lock na tabletima i telefonima. Počnite koristiti aplikaciju Lookout koja  može locirati vaš  uređaj. Također redovito skenirajte računala i čistite viruse. Vašim klijentima savjetujte  da koriste najviše zaštitnih slojeva koliko mogu tolerirati. Educirajte ih jednako kao i vaše zaposlenike.

 

19. travanj 2024 00:19