Znanja
StoryEditor

4 načina na koji aplikacije mijenjaju način poslovanja

02. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

81 posto predsjednika uprave diljem svijeta smatra, pokazuje istraživanje kompanije Cisco, da će tehnološki napredak imati veliki utjecaj na njihovo poslovanje u idućih pet godina. Aplikacije su, pritom, u središtu.

Donosimo 4 načina na koji aplikacije mijenjaju dosadašnji način poslovanja.

1. Omogućuju tvrtkama da budu blizu korisnicima

Mnogi korisnici imaju pametan telefon u džepu. Ako im omogućite da imaju vašu aplikaciju, možete im priuštiti bolje iskustvo koje će ih potaknuti da se više koriste vašom uslugom ili proizvodom u odnosu na konkurentske. Primjerice, restoran koji ima aplikaciju koja omogućuje jednostavno naručivanje jela privući će više gostiju nego onaj iz kojeg hranu treba naručiti telefonom.

2. Olakšavaju život poduzetnicima

Iako mnogi smatraju da su aplikacije ponajprije dizajnirane za igru, kategorija poslovnih aplikacija strelovito raste. Dobro dizajnirane aplikacije mogu riješiti brojne probleme u poslovanju. Poduzetnici se njima koriste za komunikaciju, prebacivanje podataka, organizaciju vremena, prodaju, marketing itd. Ako postoji poslovni problem koji može riješiti softver, vjerojatno je netko već razvio aplikaciju za to.

3. Obično znače manje zlonamjernog softvera

Većina aplikacija dolazi iz nekoliko ‘dućana‘: iTunes, Google Play i Windows Store. Ako imate iPhone aplikaciju možete skinuti samo iz Apple App Storea, ali to ima i neke prednosti. S obzirom na to da su aplikacije provjerile te online trgovine veća je vjerojatnost da neće imati viruse i zlonamjerni softver. Iako i tu ima pukotina, postotak je manji nego da se aplikacija skida s neke internetske stranice.

4. Odlične za startup-poduzetnike

Razvoj aplikacija nije jednostavan, ali nije ni bauk za one sklone programiranju. Odlične su za poduzetničke pokušaje jer aplikacije možete samo listati u ‘app storeu‘. Ako je dobra, ljudi će je vjerojatno primijetiti. Barijere za ulazak u taj biznis vrlo su niske, u početku vam ne trebaju sirovine ni pogoni, nego znanje, tj. dobra ideja i koristan proizvod.

Sutra donosimo: Najkorištenije kategorije aplikacija u poslovne svrhe

Cijelu temu o aplikacijama možete pročitati u novom broju Lidera. iPad aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE. Tiskano izdanje možete kupiti na prodajnim mjestima koja možete pronaći OVDJE.

05. svibanj 2024 15:19