04. veljača 2015.

4 poslovna savjeta koja sa sigurnošću možete odbaciti

lider.media
lider.media

Korisno je saslušati savjete iskusnijih kolega ili uspješnih pojedinaca koji su dugo u industriji koja vas zanima.

Međutim, to ne znači da svaki od tih savjeta trebate slijepo slijediti. Ne samo zato što se svijet rada konstantno mijenja, već i zato što ponekad jednostavno treba razmišljati izvan kalupa.

Donosimo četiri savjeta koje ste sigurno čuli stotinu puta, a sad je vrijeme da ih u potpunosti odbacite:

‘Nitko ne želi zaposliti one koji mijenjaju poslove‘

Ovaj se ‘savjet‘ temelji na pretpostavci da poslodavci ne zapošljavaju pojedince koji često mijenjaju radna mjesta jer ‘učinio je to jednom, učinit će to opet‘. Međutim, mijenjanje poslova je budućnost. Prema nekim podacima, zaposlenici danas na jednom radnom mjestu ostaju u prosjeku 4,4 godine, a ta brojka ima tendenciju pada. 91 posto pripadnika milenijske generacije očekuje da će na jednom poslu provesti tri godine ili manje. Život je prekratak da biste ga proveli na poslu koji mrzite.

‘Uvijek sudjeluj na sastancima‘

Statistike pokazuju kako bi 9 od 10 zaposlenika radije komuniciralo s kolegama i nadređenima na neki drugi način. Zašto? Zato što su danas sastanci toliko česti da su jednostavno postali neefikasni. Nema smisla da govorite na sastanku samo da biste nešto rekli – time jedino oduzimate dragocjeno vrijeme svima oko sebe.

‘Jedino što je bitno jest plaća‘

Zbog ovakvih rečenica pojedinci nerijetko biraju karijere koje ih uopće ne zanimaju. Prema Gallupovom istraživanju, 70 posto stanovnika SAD-a ne osjećaju motivaciju niti strast prema onome što rade, što ekonomiju u konačnici košta 550 milijardi dolara.

‘Dođi prvi i otiđi posljednji‘

Postoje zablude da je ovakvo ponašanje ključ za napredovanje. Naravno da se uporan rad isplati, ali ne treba izjednačavati one koji se trude oko onoga što rade i radoholičare. Potonje ponašanje, naime, rezultira zdravstvenim posljedicama te manjom produktivnošću. Ono što zaista trebate jest balans između privatnog i poslovnog života.