Znanja
StoryEditor

5 pitanja koje trebate postaviti prije nego započnete potragu za drugim poslom

28. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Savršeno vrijeme za traženje novog posla je prije nego na trenutnom postanete potpuno očajni.

Odluka o promjeni posla istovremeno je uzbuđujuća i zastrašujuća. Ugodno je razmišljati o novim mogućnostima vaše karijere, ali na sve to padne sjena kada pomislite na utrošenu energiju, vrijeme i potencijalne odbijenice na koje ćete naići u procesu.

Što ako nakon svog uloženog truda novi posao nakon nekog remena u vama počne izazivati jednaku razinu frustracije i nezadovoljstva kao prethodni? Da biste to izbjegli, prije nego se upustite u proces potrage postavite sebi nekoliko pitanja:

1. Što želim od novog posla? Možda vam je novac prioritet, ali mogućnost napredovanja i autonomija su znatno bolji poticaji od onih financijske prirode.

2. Što mi nedostaje na trenutnom radnom mjestu? Ukoliko nemate motivaciju za izvršavanje trenutnih radnih zadataka, pronalazak sličnog posla neće riješiti taj problem.

3. Što očekujem od radnog mjesta? Odgovor na to pitanje pomoći će vam da ustanovite trebate li mijenjati radno mjesto ili kompletnu industriju?

4. Kakvo radno okruženje i korporativna kultura mi najbolje odgovaraju? Iskoristite svoje poslovne kontakte i saznajte sve o pojedinoj kompaniji prije nego se prijavite na ponuđeno radno mjesto.

5. Što moram promijeniti da bih uspio?

Odgovaranje na ova pitanja omogućava vam da svoju potragu usmjerite u pravom smjeru i izbjegnete pretjeran gubitak vremena, kao i daljnja razočaranja.

28. travanj 2024 19:54