Znanja
StoryEditor

5 savjeta koji će vam pomoći da na razgovoru za posao pobijedite konkurenciju

08. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Mnogi ljudi se u procesu intervjua opterećuju time kako su drugi kandidati odradili tu zadaću.

Pretjerana usredotočenost na druge, međutim, može utjecati na vašu izvedbu. Nema potrebe pretjerano se opterećivati stvarima na koje ne možete utjecati. Puno je bolje i korisnije fokusirati se na vlastitu izvedbu.

Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da podignete samopouzdanje te prestanete razmišljati o drugim kandidatima:

Fokusirajte se na vlastite jedinstvene sposobnosti

Svi smo u nečemu posebno uspješni i stručni, a to je ono na što se trebate fokusirati tijekom razgovora. Što god da to jest (vođenje marketinških kampanja, pregovaračke sposobnosti, analitičke vještine, …), posebno to istaknite i objasnite na konkretnim primjerima iz vašeg dosadašnjeg radnog iskustva.

Primjeri

Većina ljuti u životopisu navodi suhoparne informacije o obrazovanju, vještinama i znanjima. Kako biste to izbjegli, pružite poslodavcima opipljive primjere vlastitih postignuća.

Dokažite svaku izjavu

Brojke su pritom jako korisne. Ukoliko baratate s konkretnim brojkama o povećanju prodaje, uštedi novca ili vremena, što je vaša direktna zasluga na dosadašnjim radnim mjestima, navedite to.

Pokažite vaše ‘meke‘ vještine

Poslodavci zapošljavaju ljude koji im se svide. Za vrijeme intervjua demonstrirajte svoje komunikacijske sposobnosti i tako pridobijte poslodavce.

Zaboravite na konkurenciju

Jednostavno zaboravite na taj aspekt procesa. Ne treba vam dodatan stres dok ste u potrazi za poslom – fokusirajte se na to kako da se prikažete u najboljem svjetlu.

25. travanj 2024 12:06