Znanja
StoryEditor

5 savjeta za pokretanje vaše karijere

25. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

U današnjem svijetu rada, stagnacija je sinonim za mrtvu točku.

Toliko smo zauzeti ispunjavanjem svakodnevnih obveza ili vođenjem poslova da ne stignemo razmišljati dugoročno. Zbog toga barem jednom tjedno odvojite najmanje pola sata da razmislite o budućim planovima.

Ovo biste trebali postići u tih 30 minuta:

Postavite cilj

Većina nas ima tjedne, mjesečne ili godišnje planove kada je riječ o poslovnim obvezama - ‘Ove godine moramo prodati toliko i toliko, privući toliko i toliko novih klijenata,..‘. Međutim, koliko nas je na taj način usmjereno na vlastitu karijeru na dugoročnom planu? Odlučite što točno želite postići i koliko daleko želite dogurati. Jednom kada vam to bude jasno, počnite razmišljati kako to postići.

Pitajte za savjet

Da biste počeli razvijati svoju karijeru, potrebna vam je pomoć. Za savjete upitajte mentora, nadređene ili nekoga čiji se ciljevi podudaraju s vašima. Može to biti i kolega, bivši kolega ili bilo tko iz vaše industrije tko razumije specifičnosti vašeg položaja.

Pozabavite se online profilima i životopisom

Kada ste posljednji put ažurirali životopis ili online profile kao što je LinkedIn? Razmislite o tome kako se želite prikazati. Primjerice, ukoliko želite više konzultantskih angažmana, opišite što možete ponuditi na tom polju.

Umrežavanje

Svaki mjesec se pokušajte povezati s barem tri značajne osobe u industriji kojom se bavite. Čak i ako trenutno ne tražite posao, takve poveznice će vam kad-tad zatrebati.

Plan za profesionalni razvoj

Zapamtite da je koncept ‘cjeloživotnog učenja‘ najbolji način da ostvarite željenu karijeru. Stoga se trudite da učite nove stvari, stječete potrebne certifikate, učite nove vještine – ukratko, da pratite poslovne trendove.

19. travanj 2024 16:57