Korona i biznis
29. travanj 2015.

5 savjeta za pronalaženje zaposlenja od kuće

lider.media
lider.media

Mnogi vjeruju kako je rad od kuće ostvarenje snova. Tko ne bi želio raditi u pidžami i samostalno određivati radno vrijeme?

Međutim, pronalaženje posla kojeg možete obavljati od kuće nije tako jednostavan pothvat. Isto tako, morate imati snažan karakter kako se ne biste prepustili pretjeranom odgađanju obveza i prokrastinaciji.

Donosimo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći pri ostvarenju tog nauma:

Istražite

Istražite kompanije koje pružaju mogućnost rada od doma. Pregledajte službene web stranice, LinkedIn profil i slično. Provjerite korporativnu kulturu i otvorenost prema različitim oblicima angažmana kako biste u pregovorima za posao mogli ravnopravno sudjelovati. Prije intervjua se naoružajte svim raspoloživim informacijama.

Otvorena komunikacija

Ako radite posao ok kuće, morate održavati otvorenu komunikaciju s nadređenima. Tehnologija današnjice zaista omogućava različite vrste komunikacije – mailovi, video pozivi, chat, telefon. Poslodavcima su komunikacijske vještine bitne prilikom zapošljavanja, a u ovom slučaju su ključne.

Motivacija

Mnogima koji rade od kuće je teško zadržati motivaciju bez tradicionalnog radnog okruženja i komunikacije licem u lice. Poslodavci su toga svjesni, stoga je prilikom pregovora ključno pokazati strast prema poslu.

Tehnološke vještine

Rad od kuće podrazumijeva korištenje različitih tehnoloških rješenja. Stoga poslodavcima morate pokazati kako ste tehnološki pismeni i kompetentni. Navedite to u životopisu i spomenite tijekom intervjua.

Organizirajte svoj dom

Ukoliko vam plan uspije, dio prostora u kojem živite pretvorite u ured. Neka to bude mirno i tiho mjesto, izolirano od buke, kako biste mogli u miru obavljati pozive ili video pozive. Također, treba vam brza internetska veza.