Znanja
StoryEditor

6 najkorištenijih kategorija aplikacija u poslovne svrhe

03. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Tvrtke se koriste web i mobilnim aplikacijama da bi svoje poslovne procese učinile efikasnijim, pogodnijim i u konačnici poslovanje profitabilnijim. S intuitivnom aplikacijom, odgovor korisnika mnogo je brži. Lakše je privući pažnju na svoj proizvod ili uslugu i ostvariti direktnu komunikaciju.

Nakon što smo jučer objavili 4 načina na koji aplikacije mijenjaju način poslovanja, danas donosimo 6 najkorištenijih kategorija aplikacija u poslovne svrhe.

1. Mobilni ured

Dok su svi imali samo ‘glupe‘ telefone, pregledavanje dokumenata, tablica ili slika na mobitelu bila je čista fantastika. Danas je ured postao potpuno mobilan. Korisnici mogu na pametnom telefonu skinuti dokument, urediti ga i vratiti e-mailom nazad. S besplatnim aplikacijama poput Google Drivea koje omogućuju uređivanje dokumenata bez plaćanja rješenja koja nude punu funkcionalnost ureda, i najmanje tvrtke mogu iskoristiti prednosti mobilnog ureda.

2. Mobilno plaćanje

S mobilnim apliakcijama za plaćanje svejedno je koliko ste daleko od banke ili POS uređaja. Omogućavaju brz, siguran i jednostavan pristup bankarskim informacijama i uslugama u bilo koje vrijeme s bilo kojeg mjesta. Uz pomoć aplikacija jednostavnije postaje upravljanje računima i plaćanjima.

3. Mobilni sastanci

Pametni telefoni odveli su komunikaciju na novu razinu, a aplikacije za sastanke još i dalje. Međunarodni konferencijski pozivi postali su vrlo jednostavna operacija. Isto kao i videopozivi, mobilne prezentacije i sl. preko tableta i boljih pametnih telefona. Aplikacije poput GoToMeeting i Skypea omogućuju povezivanje unutar tvrtke ili s korisnicima i kupcima jednostavnije nego ikad.

4. Mobilne aplikacije za pohranu

Rad s velikim datotekama ponekad zna biti problem pa je za jednostavnije i efikasnije poslovanje bitno da postoje funkcionalna rješenja za dijeljenje velikih dokumenata na daljinu. Dropbox je, primjerice, riješio problem slanja i dijeljenja ogromnih slika, dokumenata, videa itd. Sada cijeli tim može raditi na istim dokumentima gdje god se nalazio.

5. Mobilne aplikacije za financije

Različita rješenja koja pomažu poduzetnicima da imaju pod nadzorom prihode, troškove i druge financijske stavke također su otišla i mobilnu sferu. Primjerice, mobilne aplikacije poput Minta i QuickBooksa specijalizirane su za tu stranu vođenja biznisa.

6. Mobilne aplikacije za prodaju

Rast prodaje je ono o čemu sanja svaka kompanija. Mobilne aplikacije omogućuju prodaju proizvoda ili usluge, rezervacije, zatim promotivne aktivnosti i akcije direktnim pristupom potencijalnom kupcu. Kreiranjem vlastite aplikacije otvaraju se razni novi prodajni kanali.

Cijelu temu o aplikacijama možete pročitati u novom broju Lidera. iPad aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE. Tiskano izdanje možete kupiti na prodajnim mjestima koja možete pronaći OVDJE.

03. svibanj 2024 20:00