Znanja
StoryEditor

7 najboljih poslovnih prilika za budućnost

21. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Tražite savršenu ideju za start–up? Ovo su neke ideje koje bi vam mogli pomoći. Radi se o sedam sektora koji samo čekaju da se netko studioznije pozabavi s njima i pokrene posao.

1. Velike kompanije zarađuju ogromne svote specijalizirajući se za dostavu određenih artikala ili usluga virtualnim ili fizičkim putem. No, u New Yorku su se u zadnje vrijeme pojavili mali obrti gdje se zaposlenici bave dostavom svega što vam padne na pamet. Tako dostavljaju  raznolike predmete; od karta za koncerte, brze hrane, pa sve do šivaćeg materijala. Ovaj trend još nije došao u Europu, no vrlo je moguće da će se raditi o hitu jednom kad se pojavi na starom kontinentu.

2. Mnoge tvrtke već se bave razvojem materijala koji će omogućiti da vam omiljeno piće zadrži temperaturu kakvu je imalo dok je bila u frižideru. Od njega bi mogli biti napravljeni držači limenki ili boca, a nakon nekog vremena možda i sama boca u kojoj se tekućina nalazi. Jednom kad se materijal razvije, proizvođači alkoholnih i bezalkoholnih pića će poludjeti za njime, kao i zdravstvene ustanove.

3. Ovaj trend je već započeo, no još je u povojima. Ako vam je frižider prazan, on se  može programirati da vam tu informaciju javi na mobitel. Radijatori preko vaših tehnoloških spravica mogu odrediti u kojoj se prostoriji nalazite i odgovarajući tome grijati prostorije. Ako vam na pamet pada neki sličan inovativan koncept, mogli bi dobro zaraditi. Gotovo svu tehnologiju moguće je povezati, samo treba znati procijeniti koje kombinacije će ljudima biti korisne i zanimljive.

4. Budući da se sve više kupuje preko interneta, garaže i stanovi uskoro bi se mogli transformirati u zone gdje će se moći pokupiti naručena roba. U Velikoj Britaniji postoje manje kompanije koje imaju sandučiće za preuzimanje robe, no ako se ovo uključe i oni koji u posjedu imaju neke veće prostore, zarada bi im mogla biti puno veća.

5. Facebook je nedavno potrošio 2 milijarde dolara na kupovinu Oculs Rift virtualnih naočala. Ovo bi moglo značiti da će sljedeća godina pripasti industriji koja se bavi virtualnom stvarnosti. Studiji koji proizvode video igre i visokoprofitni izdavači traže ljude koje imaju ideje i znanja u ovom sektoru. Virtualna realnost mogla  bi biti najunosnija industrija zabave u budućnosti.

6. Aplikcije koje uvode red u more različitih podataka, te sortiraju najvažnije iz željenog sektora postaju sve popularnije. Sedamnaestogodišnji Nick D Alosio jednu takvu prodao je Yahoou za 30 milijuna dolara.

7. Trodimenzionalno kopiranje sve je dostupnije prosječnom građaninu, no još itekako ima prostora za razvijanje aplikacija koje bi ga dodatno usavršilo i učinilo još pristupačnijem.

25. travanj 2024 00:04