Znanja
StoryEditor

7 prednosti izgrađenog online profila za šefove tvrtki

12. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Većina CEO-a razumije vrijednost održavanja slike tvrtke na internetu, ali često zaboravlja na vlastite profile. Ukupna online slika podrazumijeva biografiju, profile na društvenim mrežama, medijske istupe, press konferencije, autorske tekstove, slike ili bilo što što je potencijalan rezultat online pretrage.

Najčešće postavljeno pitanje jest zašto je to toliko važno, odnosno zašto bi to trebao biti poslovni prioritet. Evo sedam odgovora na to pitanje:

Morate imati online profil, čak i ako niste angažirani na društvenim mrežama

Mnogi lideri smatraju da se, budući da nisu aktivni na društvenim mrežama, ne moraju baviti svojim online profilom. Ipak, javni istupi, članci u kojima se pojavljuju citati, ili bilo kakvo javno spominjanje vjerojatno je na internetu, što znači da će to izaći kao rezultat pretrage svaki put kada netko upiše vaše ime u tražilicu.

Ako mu ne posvetite pažnju, vaš online profil bit će konfuzan

Ako se aktivno ne bavite svojom online prisutnošću, riskirate stvaranje nekonzistentne slike i prisutnost krivih informacija ili informacija koje više nisu valjane, što vam zasigurno ne ide u korist.

Dobro izgrađen online profil stvar je reputacije, a ne taštine

Mnogi CEO-i kažu da im je bitnija prezentacija tvrtke od prezentacije njih samih. Ipak, to je neodvojivo i vaši javni istupi, analize i napisani članci ili komentari podižu vam rejting, što onda pozitivno utječe i na vjerodostojnost vaše tvrtke.

Izgrađen online profil pomaže klijentima i potencijalnim zaposlenicima da stvore pravu sliku o vama

Korporativna biografija možda naglašava sve vaše uspjehe, ali atraktivan online profil osim postignuća pokazuje i vašu stručnost, strast, viziju i liderski potencijal. Ako želite iskoristiti puni potencijal koji nudi online predstavljanje, uključite i svoju osobnost jer to ukazuje na autentičnost.

Rezultati online pretrage glavni su novinarski alat prilikom biranja aktera za priče 

U novinarstvu, rokovi su presudni. Zato moraju biti ekonomični kada biraju osobe ili tvrtke za intervju. Trebaju im karizmatične i stručne osobe koje raspolažu brojnim poslovnim vještinama i znanjima. U većini slučajeva, online pretraga je sredstvo traženja takvih osoba.

Investitori i brojni drugi poslovni akteri obraćaju pozornost na vašu online prisutnost

Njima je online reputacija bitan pokazatelj, ne samo kad je riječ o tvrtki, već i kad je riječ o liderima pojedine tvrtke. O tome ovisi hoće li uložiti svoj novac u vas ili neće.

Pripazite na nesporazume vezane uz česta imena

Osim ako nemate neko strašno jedinstveno ime, vjerojatno je puno rezultata s istim imenom kao vaše. Vjerojatno dijelite ime s nekim sportašem, random osobom ili čak porno zvijezdom. To znači da će rezultat pretrage biti krajnje konfuzan ukoliko ne poduzmete nešto u vezi toga.

24. travanj 2024 01:37